ΗΠΑ: Πρώην δημοσιογράφος του Fox News η νέα πρέσβειρα στον ΟΗΕ

Η Χέδερ Νάουερτ, πρώην δημοσιογράφος και εκπρόσωπος του State Department και νυν πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ
Η Χέδερ Νάουερτ, πρώην δημοσιογράφος και εκπρόσωπος του State Department και νυν πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ AP

"Πιστεύω ότι θα γίνει σεβαστή από ολόκληρο τον κόσμο" δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας λόγο για μια γυναίκα "πολύ ταλαντούχα" και "πολύ έξυπνη".

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Παρασκευή τον διορισμό της Χέδερ Νάουερτ, της πρώην δημοσιογράφου του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, στη θέση της πρέσβειρας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, αντικαθιστώντας τη Νίκι Χέιλι.

Η Νάουερτ, στην οποία ανατέθηκε πέρυσι να αναλάβει τα καθήκοντα της εκπροσώπου Τύπου της αμερικανικής διπλωματίας, αν και δεν είχε καμία πολιτική εμπειρία, είναι μια γυναίκα «πολύ ταλαντούχα» και «πολύ έξυπνη», επισήμανε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος από τον Λευκό Οίκο.

«Πιστεύω ότι θα γίνει σεβαστή από ολόκληρο τον κόσμο» σημείωσε ο δισεκατομμυριούχος.

Με πτυχίο δημοσιογραφίας από το πανεπιστήμιο του Κολούμπια, η 48χρονη ξεκίνησε την καριέρα της στην τηλεόραση, στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC και κυρίως στο Fox News.

Εφόσον ο διορισμός της επικυρωθεί από τη Γερουσία, θα πάει στη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται η έδρα του ΟΗΕ, συνεχίζοντας ωστόσο τα ταξίδια στην Ουάσιγκτον, για να βρίσκεται κοντά στον σύζυγό της και τα δύο παιδιά τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νίκι Χέιλι: Κατηγορήθηκε για "μη αρμόζοντα δώρα" πριν παραιτηθεί από τον ΟΗΕ

Παραιτήθηκε η μόνιμη εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ

SHARE: