ΗΠΑ: 'Σε διπλωματική πορεία' η κρίση με τη Βόρεια Κορέα

U.S. Defense Secretary Jim Mattis salutes during a welcome honor guard ceremony at Defense Ministry in Seoul, South Korea, Saturday, Oct. 28, 2017. (AP Photo/Lee Jin-man)
U.S. Defense Secretary Jim Mattis salutes during a welcome honor guard ceremony at Defense Ministry in Seoul, South Korea, Saturday, Oct. 28, 2017. (AP Photo/Lee Jin-man) AP

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο και για συνάντηση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ με βορειοκορεάτες αξιωματούχους στο πλαίσιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Η κρίση με τη Βόρεια Κορέα βρίσκεται «σταθερά σε διπλωματική πορεία» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις.

«Αναφορικά με την κατάσταση στην Κορέα, είναι σαφές ότι υπάρχει πολύ πιο έντονη διπλωματική δραστηριότητα», τόνισε ο επικεφαλής του Πενταγώνου σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο, επικαλούμενος την τελευταία σειρά κυρώσεων που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας ενάντια στην Βόρεια Κορέα για το πυρηνικό και το βαλλιστικό της πρόγραμμα.

Ερωτηθείς σχετικά με μια πιθανή συνάντηση ή επικοινωνία μεταξύ του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς και βορειοκορεατών αξιωματούχων στο περιθώριο των Ολυμπιακών Αγώνων της Πιόνγκτσανγκ που ξεκινούν την Παρασκευή ο Μάτις απάντησε ότι: «ο αντιπρόεδρος Πένς θα είναι σε θέση να αποφασίσει γι 'αυτό όταν θα βρίσκεται στην Κορέα».

ADVERTISING

SHARE: