ΗΠΑ: Σωφρονιστικοί υπάλληλοι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου κρατούμενο σε μονάδα ψυχικής υγείας

ΗΠΑ: Σωφρονιστικοί υπάλληλοι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου κρατούμενο σε μονάδα ψυχικής υγείας
Φυλακές iStockphoto

Με την κατηγορία του φόνου σε δεύτερο βαθμό κρατούνται τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι της Φλόριντα, που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου έναν 60χρονο κρατούμενο. Τον χτυπούσαν ενώ είχε χειροπέδες και δεν προέβαλε αντίσταση.

Τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι στη Φλόριντα τέθηκαν υπό κράτηση σήμερα, αφότου κατηγορήθηκαν ότι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου έναν κρατούμενο, ο οποίος φορούσε χειροπέδες, πριν από δύο μήνες, κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του σε άλλη φυλακή.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Επιβολής του Νόμου της Φλόριντας συνέλαβαν τους Κρίστοφερ Ρόλον, 29 ετών, Κερκ Γουόλτον, 34 ετών και Ρόναλντ Κόνορ, 24 ετών, χθες Πέμπτη. Ένας τέταρτος σωφρονιστικός υπάλληλος, που δεν κατονομάστηκε, παραμένει ασύλληπτος, σύμφωνα με την υπηρεσία αυτή.

Οι κατηγορούμενοι, που κρατούνται στο Μαϊάμι, βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες φόνου σε δεύτερο βαθμό, συνωμοσίας, διακεκριμένης βιαιοπραγίας ενός μειονεκτούντα ενήλικα και σκληρή μεταχείριση ενός κρατουμένου, σύμφωνα με τα αρχεία της φυλακής,

“Τα άτομα που καταδικάζονται σε φυλάκιση από τα ποινικά δικαστήριά μας έχουν χάσει την ελευθερία τους, όχι όμως τα βασικά δικαιώματά τους”, δήλωσε η εισαγγελέας του Μαϊάμι-Ντέιντ Κάθριν Φερνάντεζ Ραντλ.

Το χρονικό του περιστατικού

Οι φρουροί έβγαλαν τον κρατούμενο από ένα κελί στη μονάδα ψυχικής υγείας μιας φυλακής της κομητείας του Μαϊάμι-Ντέιντ στις 14 Φεβρουαρίου για να τον μεταφέρουν σε φυλακή της βόρειας Φλόριντα. Αφού ο κρατούμενος πέταξε ούρα στον αστυνομικό, του πέρασαν χειροπέδες και τότε άρχισαν να τον ξυλοκοπούν, ανέφερε το τμήμα.

“Μετά την απομάκρυνση του κρατούμενου, παρόλο που ήταν με χειροπέδες και συμμορφωνόταν με τις εντολές του αξιωματικού, οι πράκτορες λένε ότι οι αστυνομικοί άρχισαν να τον χτυπούν. Ο κρατούμενος ξυλοκοπήθηκε τόσο άσχημα που χρειάστηκε να τον μεταφέρουν στο φορτηγό”, αναφέρει το τμήμα, όπως μεταδίδει το CBS News.

Το φορτηγό σταμάτησε στην πορεία και τότε ήταν που ο κρατούμενος βρέθηκε νεκρός, ξαπλωμένος σε ένα παγκάκι μέσα στο όχημα, πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Ένας ιατροδικαστής είπε ότι ο θάνατος προκλήθηκε από τρυπημένο πνεύμονα που οδήγησε σε εσωτερική αιμορραγία. Ο τρόφιμος είχε επίσης μώλωπες στο πρόσωπο και στον κορμό.

“Αυτό που συνέβη είναι εντελώς απαράδεκτο και δεν αποτελεί αντιπροσώπευση του συστήματός μας ή του σωφρονιστικού ιδρύματος Dade συνολικά”, δήλωσε ο υπουργός Διορθωτικών Σωμάτων της Φλόριντα, Ρίκι Ντίξον.

“Το προσωπικό που εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση απέτυχε και ως υπηρεσία δεν θα το υποστηρίξουμε”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα