ΗΠΑ: Συμφώνησαν στο Κογκρέσο για τον προϋπολογισμό

The Capitol is seen at dawn, Friday, March, 17, 2017, in Washington. Several issues key to President Donald Trump are in play next week as Congress works on the Republican health care overhaul, the confirmation of a Supreme Court appointment, and the investigation on Russian influence on the American presidential election and Trump's claims that former President Obama spied on him. (AP Photo/J. Scott Applewhite)
The Capitol is seen at dawn, Friday, March, 17, 2017, in Washington. Several issues key to President Donald Trump are in play next week as Congress works on the Republican health care overhaul, the confirmation of a Supreme Court appointment, and the investigation on Russian influence on the American presidential election and Trump's claims that former President Obama spied on him. (AP Photo/J. Scott Applewhite) AP

Οι ηγέτες του Κογκρέσου κατέληξαν σε συμφωνία επί του προϋπολογισμού ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Αμερικάνοι γερουσιαστές κατέληξαν σε μια διακομματική συμφωνία διάρκειας δύο ετών επί του προϋπολογισμού ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την οποία θα αρθούν τα ανώτατα όρια στις αμυντικές δαπάνες και σε εγχώριες κρατικές δαπάνες, ανακοίνωσαν οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών στη Γερουσία.

«Το νομοσχέδιο είναι το αποτέλεσμα εκτεταμένων διαπραγματεύσεων μεταξύ των ηγετών του Κογκρέσου και του Λευκού Οίκου», δήλωσε ο Μιτς Μακόνελ, ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία.

«Εργαστήκαμε σκληρά για να βρούμε κοινά σημεία και να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στο να υπηρετούμε τον αμερικανικό λαό», πρόσθεσε.

Ο Τσακ Σούμερ, ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, δήλωσε ότι η συμφωνία θα σπάσει τον κύκλο της διαμάχης των κομμάτων αναφορικά με τις δαπάνες. Εντούτοις οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων έχουν διαμηνύσει ότι δεν θα στηρίξουν τη συμφωνία, εκτός αν ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν υποσχεθεί για την προώθηση ενός ξεχωριστού νομοσχεδίου για την μεταναστευτική πολιτική.

Η συμφωνία επίσης προβλέπει τη χορήγηση κονδυλίων για αρωγή προς τους πληττόμενους από θεομηνίες, για έργα υποδομής και για προγράμματα που απευθύνονται στην κατάχρηση των οπιοειδών.

Πέρα από τη συμφωνία που θα πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι βουλευτές επιχειρούν να επιτύχουν παράλληλα μια συμφωνία έως αύριο Πέμπτη για την χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι την 23η Μαρτίου και την αποφυγή αναστολής της λειτουργίας ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

Παύση του κράτους

Στις 20 Γενάρη, ακριβώς ένα χρόνο μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ η χώρα οδηγήθηκε σε αναστολή της λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών της μετά την απόρριψη νομοσχεδίου που είχε υποβληθεί προς ψήφιση στη Γερουσία.

Κατά τη διάρκεια της αναστολής της λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους στις ΗΠΑ το προσωπικό των ομοσπονδιακών υπηρεσιών που δεν κρίνεται απαραίτητο λαμβάνει άδεια ή τίθεται σε προσωρινή αναγκαστική αργία. Όσοι θεωρούνται απαραίτητοι, όπως αυτοί που εργάζονται σε υπηρεσίες ασφαλείας, εξακολουθούν να εργάζονται.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΗΠΑ: Σε αναστολή λειτουργίας το ομοσπονδιακό κράτος

ΗΠΑ: Τι συμβαίνει κατά την αναστολή της λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους

ADVERTISING

SHARE: