ΗΠΑ: Tesla σε λειτουργία “αυτόματου πιλότου” χτύπησε περιπολικό

ΗΠΑ: Tesla σε λειτουργία “αυτόματου πιλότου” χτύπησε περιπολικό
Twitter/@guidaautonoma

Ατύχημα προκάλεσε ένα όχημα της Tesla, την ώρα που βρισκόταν εν κινήσει και είχε ενεργοποιημένο τον 'αυτόματο πιλότο'.

Λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου (28/08), ένα περιπολικό ανέφερε ατύχημα στην πόλη Ορλάντο, στη Φλόριντα. Το περιστατικό συνέβη, όταν όχημα της Tesla το οποίο είχε ενεργοποιημένο το σύστημα υποβοήθησης οδήγησης, χτύπησε σταθμευμένο περιπολικό.

Από τη σύγκρουση ωστόσο δεν τραυματίστηκε κανείς, αν και το αυτοκίνητο της Tesla παραλίγο να χτυπήσει έναν αστυνομικό, ο οποίος είχε αφήσει το περιπολικό για να βοηθήσει έναν οδηγό, του οποίου το αυτοκίνητο χάλασε στην εθνική.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου Tesla, δήλωσε πως το όχημα βρισκόταν στον αυτόματο πιλότο, όταν το αριστερό μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου προσέκρουσε στο πλάι του περιπολικού.

Η Εθνική Υπηρεσία Κυκλοφοριακής Ασφάλειας αποκάλυψε τον Αύγουστο, ότι ερευνά τουλάχιστον 11 ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται οχήματα της Tesla. Σύμφωνα με την υπηρεσία, έχουν σημειωθεί ατυχήματα με ασθενοφόρα, με οχήματα έκτακτης ανάγκης και με περιπολικά από τον Ιανουάριο του 2018 μέχρι τον Ιούλιο του 2021, συνολικά σε 9 πολιτείες.

Η υπηρεσία ασφάλειας των αυτοκινητοδρόμων, δήλωσε σύμφωνα με το CNN, ότι “είναι σημαντικό οι ιδιοκτήτες Tesla που χρησιμοποιούν τον αυτόματο πιλότο να παραμένουν σε εγρήγορση και να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι ώστε να πάρουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου, προκειμένου να αποφύγουν εμπόδια”.

Η Tesla, ωστόσο δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο σχετικά με το τελευταίο περιστατικό. Αν και η Tesla υποστηρίζει ότι τα δεδομένα της δείχνουν πως τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν αυτόματο πιλότο, έχουν λιγότερα ατυχήματα ανά μίλι από τα αυτοκίνητα που οδηγούν άνθρωποι, προειδοποιεί ότι “οι τρέχουσες λειτουργίες του αυτόματου πιλότου απαιτούν ενεργή επίβλεψη οδηγού και δεν καθιστούν το όχημα αυτόνομο”.

“Οι επιλογές υποβοήθησης οδηγού, όπως ο αυτόματος πιλότος της Tesla ή το Cruise Control, το οποίο διατίθεται σε μεγάλη γκάμα οχημάτων από διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες, κάνουν καλή δουλειά επιβραδύνοντας το αυτοκίνητο όταν επιβραδύνεται μπροστά η κυκλοφορία”, δήλωσε ο Sam Abuelsamid, ειδικός στην οδήγηση οχημάτων με αυτόματο πιλότο και κύριος αναλυτής στο Guidehouse Insights.

Ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο, αυτά τα οχήματα έχουν σχεδιαστεί για να αγνοούν ακίνητα αντικείμενα όταν ταξιδεύουν με ταχύτητα μεγαλύτερη από 40 μίλια ανά ώρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα