ΗΠΑ: Το FBI συνέλαβε τη σύζυγο του μακελάρη του Ορλάντο

ΗΠΑ: Το FBI συνέλαβε τη σύζυγο του μακελάρη του Ορλάντο

Φαίνεται ότι γνώριζε τα δολοφονικά σχέδια του συζύγου της. Τι αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα επικαλούμενα αστυνομικές πηγές

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας, FBI, συνέλαβε σήμερα τη σύζυγο του Όμαρ Ματίν–του δράστη του μακελειού το οποίο διαπράχθηκε τη 12η Ιουνίου 2016 σε γκέι κλαμπ στο Ορλάντο, όπου έπεσαν νεκροί 49 άνθρωποι–στο σπίτι της στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές προσκείμενες στην αστυνομία τις οποίες δεν κατονόμασαν, μετέδωσαν ότι η γυναίκα γνώριζε τα δολοφονικά σχέδια του συζύγου της και ότι συνελήφθη για παρακώλυση της δικαιοσύνης.

Πράκτορες τη συνέλαβαν το πρωί στο Ροντέο, μια πόλη που απέχει περίπου πενήντα χιλιόμετρα από το Σαν Φρανσίσκο, διευκρίνισε ο Πρέντις Ντάνερ, ένας εκπρόσωπος του FBI, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πρόσθεσε ότι η σύλληψη της Σαλμάν, αμερικανίδας υπηκόου παλαιστινιακής καταγωγής, συνδέεται με κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος της στη Φλόριντα.

Το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα της Φλόριντας ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι η γυναίκα αναμένεται να προσαχθεί αύριο Τρίτη ενώπιον δικαστηρίου του Όκλαντ, στην Καλιφόρνια.

Η επίθεση του Ιουνίου στο κλαμπ Pulse ήταν η χειρότερη τρομοκρατική ενέργεια στο έδαφος των ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001: είχε 49 νεκρούς και ακόμη 53 τραυματίες. Ο δράστης, γιος μεταναστών από το Αφγανιστάν, που σκοτώθηκε από πυρά ανδρών της αστυνομίας, φέρεται να ριζοσπαστικοποιήθηκε μόνος διαβάζοντας τζιχαντιστική προπαγάνδα στο Διαδίκτυο.

Η απερχόμενη υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς επιβεβαίωσε τη σύλληψη της γυναίκας και δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC ότι «πρόκειται για μια υπόθεση που συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά».

Σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον Νοέμβριο στην εφημερίδα  The New York Times, η Νουρ Σαλμάν υποστήριξε ότι «αγνοούσε τα πάντα» για τα σχέδια του Ματίν να διαπράξει την επίθεση και πρόσθεσε πως «δεν εγκρίνει» τις πράξεις του θανόντα συζύγου της.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα