ΗΠΑ: Το υπουργείο Δικαιοσύνης διαψεύδει τις φήμες περί παραίτησης του Μπαρ

ΗΠΑ: Το υπουργείο Δικαιοσύνης διαψεύδει τις φήμες περί παραίτησης του Μπαρ
O Γουίλιαμ Μπαρ AP

Δεν προτίθεται να παραιτηθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Γουίλιαμ Μπαρ παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απέρριψε τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο υπουργός Γουίλιαμ Μπαρ εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί εξαιτίας των αλλεπάλληλων αναρτήσεων του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter με αντικείμενο ποινικές έρευνες που διενεργεί το υπουργείο, μετά τις σχετικές πληροφορίες του Τύπου που ήρθαν στη δημοσιότητα.

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν σκοπεύει να παραιτηθεί», δήλωσε η Κέρι Κούπερ στο Twitter. Η εφημερίδα Washington Post ανέφερε την Τρίτη, επικαλούμενη τρεις κυβερνητικούς αξιωματούχους, ότι ο Μπαρ δήλωσε σε ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον Αμερικανό πρόεδρο πως εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Μπαρ ενημέρωσε απευθείας τον Τραμπ για την πρόθεσή του, πρόσθετε η Washington Post, ενώ τόνιζε ότι ο Μπαρ «φάνηκε να μοιράζεται τις απόψεις του με συμβούλους (του Τραμπ), με την ελπίδα ότι ο πρόεδρος θα λάβει το μήνυμα» και θα πάψει να κάνει αναρτήσεις που συνδέονται με ποινικές έρευνες του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ωστόσο ο Τραμπ δεν φαίνεται διατεθειμένος να αλλάξει τη στάση του καθώς θεωρεί ότι είναι καλό πολιτικό μήνυμα να καταγγέλλει περιπτώσεις κακοδιαχείρισης στο υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version