Ιράν: “Αβάσιμη και πολιτικά υποκινούμενη” η κατηγορία των ΗΠΑ για το σχέδιο δολοφονίας Μπόλτον

Ιράν: “Αβάσιμη και πολιτικά υποκινούμενη” η κατηγορία των ΗΠΑ για το σχέδιο δολοφονίας Μπόλτον
Τζον Μπόλτον Pablo Martinez Monsivais, File/AP Photo

Άμεση απάντηση από το ιρανικό ΥΠΕΞ μετά την αποκάλυψη της αμερικανικής δικαιοσύνης για την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του Τζον Μπόλτον, πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου από μέλος των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης.

Το Ιράν απέρριψε ως “αβάσιμη, πολιτικά υποκινούμενη” την κατηγορία της αμερικανικής δικαιοσύνης σε βάρος ενός Ιρανού για συνωμοσία για τη δολοφονία του Τζον Μπόλτον, συμβούλου εθνικής ασφαλείας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

“Το Ιράν προειδοποιεί με έντονο τρόπο για οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον Ιρανών πολιτών υπό το πρόσχημα αυτών των γελοίων και αβάσιμων κατηγοριών”, δήλωσε αργά την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Καναάνι, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Σημειώνεται ότι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης διευκρίνισε σε ανακοίνωση ότι σε βάρος του Σαχράμ Πουρσαφί ή Μεχντί Ρεζαγί όπως είναι επίσης γνωστός, 45 ετών, απαγγέλθηκε κατηγορία ερήμην γιατί προσφέρθηκε να πληρώσει 300.000 σε πρόσωπα στις Ηνωμένες Πολιτείες για να σκοτώσουν τον Μπόλτον.

Ο τελευταίος εκτός από σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ήταν και πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ και η συνωμοσία για τη δολοφονία του αποσκοπούσε κατά τα φαινόμενα στην εκδίκηση για τον θάνατο σε αμερικανικό πλήγμα του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, τον Ιανουάριο του 2020.

Ο Ιρανός πολίτης “επιχείρησε να πληρώσει πρόσωπα στις Ηνωμένες Πολιτείες με 300.000 δολάρια για να πραγματοποιήσουν τη δολοφονία στην Ουάσινγκτον ή στο Μέριλαντ”, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version