Ιράν: Εξαρθρώθηκε “τρομοκρατικό” δίκτυο που συνδέεται με τη Μοσάντ

Ιράν: Εξαρθρώθηκε “τρομοκρατικό” δίκτυο που συνδέεται με τη Μοσάντ
Αστυνομία στο Ιράν (φωτό αρχείου) iStock

Ιρανικές αρχές εξάρθρωσαν "τρομοκρατικό" δίκτυο κατασκοπείας που συνδέεται με τη Μοσάντ, σύμφωνα με το Irna. Σχεδίαζε πρωτοφανείς τρομοκρατικές ενέργειες σε ευαίσθητης σημασίας περιοχές και προκαθορισμένους στόχους στο Ιράν.

Οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι εξάρθρωσαν ένα “τρομοκρατικό” δίκτυο που συνδέεται με την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών, τη Μοσάντ, το οποίο σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον “ευαίσθητης σημασίας χώρων” στο Ιράν, μετέδωσε σήμερα το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna.

“Συνελήφθησαν μέλη ενός τρομοκρατικού δικτύου κατασκοπείας που συνδεόταν με τη Μοσάντ” μετέδωσε το Irna, επικαλούμενο ανακοίνωση του ιρανικού υπουργείου Πληροφοριών που δεν αναφέρει λεπτομερή στοιχεία για τον αριθμό των συλληφθέντων ή την εθνικότητά τους. Εκεί διευκρινίζεται ωστόσο ότι οι ύποπτοι “εισήλθαν στο Ιράν μέσω του Κουρδιστάν”, στο βόρειο Ιράκ.

“Αυτοί σκόπευαν να προβούν σε δολιοφθορές και σε πρωτοφανείς τρομοκρατικές ενέργειες σε ευαίσθητης σημασίας περιοχές και προκαθορισμένους στόχους, χρησιμοποιώντας αποτελεσματικούς επιχειρησιακούς εξοπλισμούς και τα πλέον ισχυρά εκρηκτικά”, προστίθεται στην ανακοίνωση, χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες για τους εν λόγω στόχους.

“Τα όπλα τους, εκρηκτικά και εξοπλισμοί επίσης κατασχέθηκαν όλα”, σύμφωνα με το Irna.

Το Ιράν έχει ανακοινώσει επανειλημμένα τη σύλληψη πρακτόρων που εργάζονταν για τις υπηρεσίες πληροφοριών ξένων χωρών, κυρίως του ορκισμένου εχθρού του, του Ισραήλ.

Η Ισλαμική Δημοκρατία έχει κατηγορήσει επίσης το εβραϊκό κράτος για δολιοφθορά σε ορισμένες από τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις και για τη δολοφονία Ιρανών επιστημόνων.

Τον Απρίλιο, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι τρία άτομα που κατηγορούνταν για διασυνδέσεις με τη Μοσάντ και εμπλέκονταν στη δημοσίευση “διαβαθμισμένων εγγράφων” συνελήφθησαν στην επαρχία Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, στο νοτιοανατολικό Ιράν.

Και τον Ιούλιο του 2021, οι αρχές δήλωσαν ότι συνέλαβαν “πράκτορες” που ήταν μέλη ενός “δικτύου” το οποίο εργαζόταν για το Ισραήλ και κατάσχεσαν μια κρυψώνα με όπλα που προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν για “ταραχές”, ενώ το νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας συγκλονίζεται από διαδηλώσεις για τις διακοπές του νερού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα