Ιράν: Ο Χαμενεΐ καλεί τις μουσουλμανικές χώρες να ενωθούν κατά των ΗΠΑ

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν κάλεσε τις μουσουλμανικές χώρες να ενωθούν εναντίον των ΗΠΑ και άλλους εχθρούς, κατηγορώντας τους για αλαζονεία

Τα μουσουλμανικά έθνη να ενωθούν εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, κάλεσε ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, λέγοντας πως η Τεχεράνη δεν θα παραδοθεί ποτέ στο «μπούλιγνκ», σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

«Το ιρανικό έθνος έχει αντισταθεί με επιτυχία στις ψευτοπαλικαρίστικες προσπάθειες της Αμερικής και άλλων αλαζονικών δυνάμεων και θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε... Όλα τα μουσουλμανικά έθνη θα πρέπει να αντιτεθούν ενωμένα στην Αμερική και σε άλλους εχθρούς», δήλωσε ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Η ανώτατη αρχή του Ιράν επέκρινε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ επειδή είπε την Τρίτη ότι κάποιες χώρες στη Μέση Ανατολή «δεν θα αντέξουν ούτε μία εβδομάδα» χωρίς την προστασία των ΗΠΑ. «Τέτοια σχόλια είναι ταπεινωτικά για τους μουσουλμάνους… Δυστυχώς στην περιοχή μας διεξάγεται ένας πόλεμος ανάμεσα σε μουσουλμανικές χώρες. Οι οπισθοδρομικές κυβερνήσεις κάποιων μουσουλμανικών χωρών πολεμούν με άλλες χώρες», είπε ο Χαμενεΐ.

Το Ιράν και η Σαουδική Αραβία έχουν εμπλακεί εδώ και χρόνια σε έναν πόλεμο δια αντιπροσώπων, ανταγωνιζόμενοι για την κυριαρχία σε μια περιοχή από το Ιράκ μέχρι τη Συρία και από τον Λίβανο μέχρι την Υεμένη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σύλληψη Βρετανο-ιρανού στο Ιράν - Ζητά εξηγήσεις το Λονδίνο

Τραμπ - Μακρόν: Απειλές στο Ιράν και "παράθυρο" σε νέα συμφωνία για τα πυρηνικά

ADVERTISING

SHARE: