Ιράν: Παρά τους νεκρούς, χαλαρώνουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Ιράν: Παρά τους νεκρούς, χαλαρώνουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού
Ο πρόεδρο του Ιράν, Χασάν Ρουχανί AP Photo/Vahid Salemi

Αν και σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 151 θάνατοι στο Ιράν λόγω κορονοϊού, ο πρόεδρος της χώρας ανακοίνωσε πως σε λίγες ημέρες θα υπάρχει χαλάρωση των μέτρων!

Την χαλάρωση -μέσα στις προσεχείς ημέρες- των μέτρων που είχαν παρθεί πρόσφατα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, ανακοίνωσε επίσημα την Κυριακή ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί.

Πιο αναλυτικά, ο Ρουχανί έκανε γνωστό πως “τα εμπορικά καταστήματα χαμηλού κινδύνου όπως τα μαγαζιά ένδυσης, αυτά που φτιάχνουν αντίγραφα και τα βιβλιοπωλεία, θα ανοίξουν ξανά στις 11 Απριλίου”.

Έκανε ωστόσο την επισήμανση πως το άνοιγμα των μαγαζιών αυτών “αφορά διάφορες επαρχίες, όχι όμως και την πρωτεύουσα Τεχεράνη, όπου τέτοια μαγαζιά θα ανεβάσουν ρολά από τις 18 Απριλίου”.

Σημειώνεται πως η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστό πως καταγράφηκαν 151 θάνατοι από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο που ανέβασαν τη σχετική τραγική λίστα σε 3.603, ενώ με τα 2.483 κρούσματα του τελυταίου 24ωρου, η χώρα μετράει συνολικά 58.226 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα