Ισόβια σε Δανό εφευρέτη: Δολοφόνησε και διαμέλησε τη δημοσιογράφο

Η σουηδή δημοσιογράφος Κιμ Βαλ
Η σουηδή δημοσιογράφος Κιμ Βαλ AP

Ο Πέτερ Μάντσεν οδηγείται στη φυλακή για το φόνο της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ

Ένοχος ο εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν για τη δολοφονία τον περασμένο Αύγουστο της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ. Το δικαστήριο της Κοπεγχάγης τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη, όπως μεταδίδει αυτή την ώρα το BBC.

Η άτυχη δημοσιογράφος ακολουθούσε τον εφευρέτη στο υποβρύχιο δικής του κατασκευής, στις 10 Αυγούστου του 2017. Ο Μάντσεν την σκότωσε, όπως απεφάνθη το δικαστήριο και στη συνέχεια την διαμέλισε. Τα μέλη της βρέθηκαν μήνες αργότερα, τον προσεχή Οκτώβρη από τους αστυνομικούς.

Ο Δανός εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν, υποστήριξε ότι η νεαρή γυναίκα πέθανε εξαιτίας τοξικών αερίων κατά τη διάρκεια αιφνίδιας αποσυμπίεσης του σκάφους. Ο Μάντσεν ισχυρίστηκε ότι λόγω τεχνικής βλάβης η Βαλ εγκλωβίστηκε μέσα στο υποβρύχιο το οποίο γέμιζε με μονοξείδιο του άνθρακα ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο κατάστρωμα και αδυνατούσε να επέμβει για να την σώσει.

Ομολόγησε ότι αποκεφάλισε το πτώμα της Βαλ και το πέταξε στη θάλασσα αλλά αρνείται ότι την κακοποίησε σεξουαλικά και ότι στη συνέχεια την σκότωσε. Επιμένει ότι ο θάνατός της οφείλεται σε ατύχημα.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επιμένει ο Δανός εφευρέτης για τον φόνο της Σουηδέζας δημοσιογράφου: Δεν την σκότωσα, ήταν ατύχημα

"Αγκάλιασέ μου τις γάτες": Το μήνυμα του δανού εφευρέτη στη γυναίκα του, μετα τον θάνατο της Βαλ

Παραλήρημα εφευρέτη: Εγώ διαμέλισα τη δημοσιογράφο αλλά δεν τη σκότωσα

ADVERTISING

SHARE: