Ισόβια σε τρεις άνδρες που χτύπησαν μέχρι θανάτου ομοφυλόφιλο στη Λιέγη

"Ομοφοβικό" χαρακτήρισε το έγκλημα η βελγική Δικαιοσύνη. Ο 32χρονος είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου

Τρεις άνδρες καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη στο Βέλγιο για τη δολοφονία ενός νεαρού ομοφυλόφιλου το 2012, ενώ σε έναν συγκατηγορούμενό τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 30 ετών.

Το δικαστήριο επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξη καθώς αναγνώρισε ως "ομοφοβικό" το έγκλημα των τεσσάρων. Είναι η δεύτερη φορά που βελγικό δικαστήριο χαρακτηρίζει "ομοφοβική" μια εγκληματική πράξη.

Το Εφετείο της Λιέγης έκρινε ενόχους τους τέσσερις κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 32χρονου Ιχσάν Τζάρφι έξω από μια ντισκοτέκ για ομοφυλόφιλους, στις 22 Απριλίου 2012. Στην απόφασή του τους έκρινε επίσης ενόχους για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση του θύματος καθώς και για αυθαίρετη κράτηση.

Το πτώμα του Τζάρφι βρέθηκε πολλές ημέρες αργότερα σε ένα χωράφι, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τη Λιέγη. Σύμφωνα με την εισαγγελία ο 32χρονος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου και το μαρτύριό του κράτησε πολλές ώρες.

Από το 2006 οι διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού του θύματος θεωρούνται επιβαρυντική περίσταση στο βελγικό δίκαιο, όπως συμβαίνει επίσης με τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό.

SHARE:

24Media Network