Ισπανία: Από γυναίκες η πλειοψηφία του νέου υπουργικού συμβουλίου

Ισπανία: Από γυναίκες η πλειοψηφία του νέου υπουργικού συμβουλίου
O νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ AP

Συντριπτική πλειοψηφία αποτελούν οι γυναίκες στο νέο υπουργικό συμβούλιο που αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα ο Πέδρο Σάντσεθ, το απόγευμα της Τετάρτης

Κατά πλειοψηφία από γυναίκες  θα αποτελείται το υπουργικού συμβούλιο που επέλεξε ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ.

Ο Σάντσεθ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα τα ονόματα των μελών της κυβέρνησής του, όμως πολλά από αυτά έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ισπανικά Μέσα, το νέο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να αποτελείται κατά κύριο λόγο από γυναίκες.  Συγκεκριμένα, από τα 15 μέλη του υπουργικού συμβουλίου, που έχουν γίνει γνωστά, οι άνδρες είναι μόλις 4, περιλαμβανομένου του προέδρου της κυβέρνησης, Πέδρο Σάντσεθ.

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Ισότητας αναλαμβάνει η Carmen Calvo, καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου και πρώην υπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση Θαπατέρο.

Υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Χόσεπ Μπόρελ, πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός Δημοσίων Έργων, Μεταφορών και Περιβάλλοντος.

Υπουργός Περιβάλλοντος ορίστηκε η Τερέσα Ριμπέρα, πρώην γραμματέας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής

Υπουργός Οικονομικών, αναλαμβάνει η Μαρία Χεσούς Μοντέρο, πρώην σύμβουλος στην Περιφέρεια της Ανδαλουσίας

Υπουργός Ανάπτυξης ο γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Χοσέ Λουίς Άμπαλος.

Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης αναλαμβάνει η Μεριτσέλ Μπατέτ, καθηγήτρια Συνταγματικού και Διοικητικού Δικαίου.

Το υπουργείο Οικονομίας περνάει στην Νάντια Καλβίνο, οικονομολόγο και δικηγόρο, ενώ το υπουργείο Υγείας στην Κάρμεν Μοντόν, γιατρό και υπέρμαχο του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ο πρώην αστροναύτης Πέδρο Ντούκε, τον οποίο η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος είχε επιλέξει για να σχηματίσει την πρώτη ομάδα αστροναυτών, αναλαμβάνει το υπουργείο Επιστημών.

Η Μαγκνταλένα Βαλέριο, υπεύθυνη Κοινωνικής Ασφάλισης στην περιφέρεια της Καστίλης αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας, ενώ το υπουργείο Παιδείας περνά στην Ισαμπέλ Θελαά.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αναλαμβάνει η υπέρμαχος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ντολόρες Ντελγκάδο, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν τα χαρτοφυλάκια που θα αναλάβουν η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μαργκαρίτα Ρόμπλες και η προεδρεύουσα της επιτροπής Ισότητας της ισπανικής Βουλής, Πιλάρ Κανθέλα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα