Ισπανία: Χαμός με τα… μεταπτυχιακά Σάντσεθ και Κασάδο

Ισπανία: Χαμός με τα… μεταπτυχιακά Σάντσεθ και Κασάδο
O πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ AP

Η ήδη αναιμική κυβερνητική πλειοψηφία στην Ισπανία δοκιμάζεται ακόμη περισσότερο από τις αλληλοκατηγορίες κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το πως πήραν το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών της οι ηγέτες των δύο μεγάλων κομμάτων.

Πόλεμος για τον τρόπο που έχουν αποκτήσει το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών τους πολιτικοί πρώτης γραμμής έχει ξεσπάσει στην Ισπανία.

Μετά την παραίτηση της Υπουργού Υγείας Καρμέν Μοντόν γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο την Τρίτη, η σχετική συζήτηση μεταφέρθηκε την Τετάρτη στην ισπανική βουλή με πρωταγωνιστές τον Πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ και τον επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος, Πάμπλο Κασάδο.

Την επίθεση την άρχισε ο πρόεδρος των “Πολιτών” Αλμπερτ Ριβέρα ο οποίος κατηγόρησε τον Σάντσεθ ότι δεν ακολούθησε τη νόμιμη διαδικασία για την απόκτηση μεταπτυχιακού στα οικονομικά.

Ο Ισπανός Πρωθυπουργός διέψευσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό αυτό ενώ στη συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος σοσιαλιστικού κόμματος πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας ότι το πραγματικό πρόβλημα αφορά τον Κασάδο.

“Ο πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο που επέλεξε η Κάρμεν Μοντόν για την οποία δεν υπήρχε καν δικαστική διαδικασία σε αντίθεση με την περίπτωση του κυρίου Κασάσο” τονίστηκε χαρακτηριστικά από το PSOE το οποίο συνεχίζει να κυβερνά με μόλις 84 βουλευτές.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version