Ισπανία: Φιλοευρωπαϊκή η νέα κυβέρνηση Σάντσεθ

Ισπανία: Φιλοευρωπαϊκή η νέα κυβέρνηση Σάντσεθ
Ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ AP

Ένδεκα γυναίκες και έξι άνδρες απαρτίζουν το νέο υπουργικό συμβούλιο υπό τον Σάντσεθ με τις γυναίκες να καταλαμβάνουν υπουργεία και θέσεις κλειδιά

Ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ παρουσίασε σήμερα τη νέα κυβέρνηση της χώρας, όπου επικρατούν οι γυναίκες, που αναλαμβάνουν πρωτοκλασάτα υπουργεία για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας.

Ένδεκα γυναίκες και έξι άνδρες απαρτίζουν το νέο υπουργικό συμβούλιο υπό τον Σάντσεθ.

Υπουργεία και θέσεις- κλειδιά ανατέθηκαν σε γυναίκες. Μεταξύ άλλων, χρέη αντιπροέδρου της κυβέρνησης αναλαμβάνει η Κάρμεν Κάλβο, το υπουργείο Οικονομίας ανατέθηκε στην γενική διευθύντρια για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Νάντια Καλβίνο. Επίσης, το υπουργείο Δικαιοσύνης ανατέθηκε στην εισαγγελέα Ντολόρες Δελγκάδο.

Επιπλέον, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χοσέπ Μπορέλ ορίστηκε υπουργός Εξωτερικών.

«Όλοι τους είναι υψηλά καταρτισμένοι… και αντικατοπτρίζουν το καλύτερο (πρόσωπο) της Ισπανίας» τόνισε ο Σάντσεθ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε από την πρωθυπουργική κατοικία.

«Πρόκειται για μια κυβέρνηση ισότητας των φύλων, ποικίλλων γενεών, ανοικτή στον κόσμο και συνδεδεμένη με την Ευρωπαϊκή Ένωση» συμπλήρωσε ο 46χρονος πρωθυπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα