Ισπανία: Ισχυρή έκρηξη σε διαμέρισμα στη Μαδρίτη – Αναφορές για πολλούς τραυματίες

Ισπανία: Ισχυρή έκρηξη σε διαμέρισμα στη Μαδρίτη – Αναφορές για πολλούς τραυματίες
Έκρηξη στη Μαδρίτη Twitter

Πληροφορίες για δεκάδες τραυματίες από έκρηξη σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Μαδρίτη. Οι πρώτες εκτιμήσεις την αποδίδουν σε διαρροή φυσικού αερίου.

Έκρηξη σημειώθηκε σε διαμέρισμα στη Μαδρίτη, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 17 τραυματίες, τέσσερις εξ αυτών διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, ο ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μαδρίτης Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ-Αλμέιδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου.

Ομάδες διάσωσης διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό ανθρώπων που ενδεχομένως έχουν παγιδευτεί μέσα.

“Οι πυροσβέστες της Μαδρίτης αναζητούν δύο εργάτες που φέρονται ως αγνοούμενοι μετά την έκρηξη” που σημειώθηκε γύρω στη 1.30 τοπική ώρα (2.30 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσαν μέσω Twitter οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Η πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο και μέχρι στιγμής, έχει απεγκλωβίσει 5 άτομα. Η φωτιά ξέσπασε στον τελευταίο όροφο μιας τετραώροφης πολυκατοικίας στην περιοχή Barrio de Salamanca, με την τοπική αστυνομία να χρησιμοποιεί drones για να διαπιστώσει το μέγεθος της ζημιάς.

Για μια “φρικτή έκρηξη” έκαναν λόγο αυτόπτες μάρτυρες, μιλώντας στο τοπικό δίκτυο “20 minutos”, λέγοντας ότι ταρακούνησε τα πάντα στο πέρασμά της, λόγω του ωστικού κύματος.

Η εκπρόσωπος των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων Γκέμα Μαρτίν δήλωσε ότι ένα σχολείο στην απέναντι πλευρά του δρόμου από το κτίριο δεν υπέστη ζημιές και δεν υπήρξε ανάγκη να απομακρυνθούν τα παιδιά από αυτό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα