Ισπανία: Νέα σύλληψη για τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη

Ισπανία: Νέα σύλληψη για τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη
An armed police man stands guard at Las Ramblas, in Barcelona, Spain, Friday, Aug. 25, 2017. The Islamic State group has claimed responsibility for the attacks on Aug. 17-18 in Barcelona and Cambrils that left 15 dead and more than 120 injured. Eight suspects are dead and four more under investigation, two of them in jail. (AP Photo/Francisco Seco) AP

Στη σύλληψη άνδρα, ο οποίος διατηρούσε στενές σχέσεις με τον πυρήνα που πραγματοποίησε τις επιθέσεις, προχώρησε η ισπανική αστυνομία

Άνδρας, ο οποίος είχε στενή σχέση με εμπλεκόμενους στις επιθέσεις του περασμένου μήνα στη Βαρκελώνη, συνελήφθη από την ισπανική αστυνομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών, πρόκειται για 24χρονο Μαροκινό, ο οποίος είχε διασυνδέσεις με τον ισλαμικό πυρήνα που πραγματοποίησε την επίθεση και ιδιαίτερα με τον ιμάμη Αμπντελμπάκι Ες Σάτι.

Η αστυνομία ερευνά τον ρόλο που είχε ο συγκεκριμένος άνδρας στην προμήθεια ουσιών, όπως το υπεροξείδιο του υδρογόνου, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή περίπου 100 κιλών εκρηκτικού TATP.

Ο πυρήνας είχε συγκεντρώσει περίπου 120 φιάλες βουτανίου σε σπίτι σε πόλη νότια της Βαρκελώνης με τις οποίες, όπως δήλωσε η αστυνομία μετά τις επιθέσεις, σχεδίαζε να εξαπολύσει μεγαλύτερη βομβιστική επίθεση.

Έκρηξη η οποία κατέστρεψε το σπίτι στην πόλη Αλκανάρ στις 16 Αυγούστου, την παραμονή της επίθεσης στη Βαρκελώνη, προκλήθηκε τυχαία από τον πυρήνα, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο Σάτι, που φέρεται να ήταν ο επικεφαλής της ομάδας των μαχητών, σκοτώθηκε κατά την έκρηξη.

Έξι από τους υπόπτους σκοτώθηκαν από την αστυνομία στη διάρκεια των επιθέσεων και τέσσερις έχουν συλληφθεί, με δύο από αυτούς να βρίσκονται στη φυλακή.

Η ισπανική αστυνομία έχει συλλάβει συνολικά 201 ανθρώπους οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, συνδέονται με μαχητικούς ισλαμιστές μετά την αύξηση του επιπέδου συναγερμού στη βαθμίδα 4, δηλαδή μία βαθμίδα κάτω από το μέγιστο επίπεδο, τον Ιούνιο του 2015.

Πληροφορίες:ΑΜΠΕ, Φωτογραφία:AP Photo/Francisco Seco

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα