Ισπανία: Ο κορονοϊός έχει οδηγήσει στην ανεργία σχεδόν 900.000 ανθρώπους

Ισπανία: Ο κορονοϊός έχει οδηγήσει στην ανεργία σχεδόν 900.000 ανθρώπους
Χτυπάει κόκκινο η ανεργία στην Ισπανία ελέω του κορονοϊού AP Photo/Manu Fernandez

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους στην Ισπανία από τις 12 Μαρτίου, όταν στη χώρα επιβλήθηκαν αυστηρά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων.

Ο κορονοϊός δεν είναι απειλή μόνο για την παγκόσμια υγεία αλλά και την οικονομία και την κοινωνική συνοχή στον πλανήτη, με την Ισπανία που είναι από τις χώρες που δοκιμάζεται σκληρά από τη φονική πανδημία να μπορεί να το προσυπογράψει αυτό.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης της χώρας, σχεδόν 900.000 είναι οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη δουλειά τους στην Ισπανία τις τελευταιες 20 ημέρες, όταν επιβλήθηκαν στη χώρα στις 12 Μαρτίου αυστηρά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων.

Συγκεκριμένα, από τις 12 Μαρτίου, 898.822 εργαζόμενοι έμειναν χωρίς δουλειά σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ενώ πάνω από τους μισούς είναι εποχικοί υπάλληλοι.

Ο αριθμός των επίσημα καταγεγραμμένων ανέργων στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου αυξήθηκε μάλιστα σε 3,5 εκατομμύρια τον περασμένο μήνα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2017.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version