Ισπανία: Ο πρωθυπουργός δεσμεύεται να απαγορεύσει την πορνεία

Ισπανία: Ο πρωθυπουργός δεσμεύεται να απαγορεύσει την πορνεία
O πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ AP

Ο Πέδρο Σάντσεθ δεσμεύτηκε να απαγορεύσει την πορνεία στην Ισπανία, καθώς κατά τον ίδιο η πρακτική αυτή "σκλαβώνει" τις γυναίκες.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, μιλώντας την Κυριακή σε υποστηρικτές στο τέλος του τριήμερου συνεδρίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) στη Βαλένθια, δεσμεύτηκε να απαγορεύσει την πορνεία στη χώρα. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε πως η πρακτική αυτή “σκλαβώνει” τις γυναίκες.

Η πορνεία, όπως αναφέρει το BBC, αποποινικοποιήθηκε στην Ισπανία το 1995 και το 2016 ο ΟΗΕ εκτιμά ότι η βιομηχανία του σεξ στη χώρα αξίζει 3,7 δισ. ευρώ.

Μια έρευνα του 2009 στην Ισπανία, διαπίστωσε ότι έως 1 στους 3 Ισπανούς άνδρες έχει πληρώσει για σεξ στην ζωή του. Μία ακόμη έρευνα του ΟΗΕ το 2011 ανέφερε την Ισπανία ως το τρίτο μεγαλύτερο σεξεργασίας στον κόσμο, μετά από την Ταϊλάνδη και το Πουέρτο Ρίκο.

Η πορνεία αυτή την στιγμή στην Ισπανία είναι ανεξέλεγκτη, ενώ δεν υπάρχει ποινή για όσους προσφέρουν σεξουαλικές υπηρεσίες επί πληρωμή με τη θέλησή τους, εφόσον δεν πραγματοποιείται σε δημόσιους χώρους.

Το 2019, το κόμμα του Σάντσεθ είχε δεσμευτεί κατά την προεκλογική του εκστρατεία για την απαγόρευση της σεξεργασίας. Το κόμμα, τότε, είχε χαρακτηρίσει την πορνεία “ως μια από τις πιο άγριες μορφές γυναικείας φτώχειας και ως μια από τις χειρότερες μορφές βίας κατά των γυναικών”.

Παρόλα αυτά, δύο χρόνια μετά τις εκλογές, δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο ρυθμιστικό πλαίσιο, ούτε έχουν ληφθεί νέες αποφάσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα