Ισπανία: Σκάνδαλο για τον Χουάν Κάρλος- Σερβιτόρος λέει ότι είναι γιος του

Ισπανία: Σκάνδαλο για τον Χουάν Κάρλος- Σερβιτόρος λέει ότι είναι γιος του
Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος shutterstock

Ο Ισπανός σερβιτόρος εμφανίστηκε από το πουθενά, και δηλώνει ότι είναι καρπός ενός νεανικού καλοκαιρινού έρωτα του Χουάν Κάρλος.

Σκανδαλολογία χωρίς τέλος για τον τέως βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, δημοφιλή για τον ρόλο του στη μετάβαση της χώρας στη δημοκρατία στα τέλη των χρόνων του ’70. Ένας 65χρονος σερβιτόρος εν ονόματι Αλμπέρτο Σολάρ έκανε δηλώσεις, στις οποίες ισχυρίζεται ότι είναι νόθος γιος του 82χρονου εξόριστου μονάρχη.

Ο Ισπανός σερβιτόρος εμφανίστηκε από το πουθενά, και δηλώνει ότι είναι παιδί εκτός γάμου του τέως βασιλιά. Ο Σολάρ κατά δήλωσή του είναι ο καρπός ενός νεανικού καλοκαιρινού έρωτα του Χουάν Κάρλος. Το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTL τον αναζήτησε και προσπάθησε να μάθει λεπτομέρειες για τη ζωή του.

Μητέρα του Σολάρ φέρεται να είναι η κόρη Βέλγων δικαστικών, οι οποίοι τον έδωσαν αμέσως μετά τη γέννησή του για υιοθεσία. Ο Σολάρ δεν μεγάλωσε βασιλικά, αφού υιοθετήθηκε από μια οικογένεια φτωχών αγροτών 120 χιλιόμετρα βορείως της Βαρκελώνης και σήμερα εργάζεται ως σερβιτόρος σε μια καφετέρια στη Γερόνα.

«Το Σύνταγμα λέει ότι ο πρωτότοκος είναι ο διάδοχος του θρόνου και αυτός είμαι εγώ, αλλά αυτό δεν με ενδιαφέρει πια. Θα υποστηρίζω πάντα τον Φελίπε. Είμαι στο πλευρό του», είπε στο RTL.

«Κάποια στιγμή, το 2001, εμφανίστηκε ένας δικαστικός ο οποίος μου είπε ότι είμαι γιος του Χουάν Κάρλος. Όλοι μου έλεγαν ότι του μοιάζω καταπληκτικά μέχρι τότε…», πρόσθεσε.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ισχυρισμός αυτός δεν είναι νέος. Για πολύ καιρό κανείς δεν ήθελε να πιστέψει ότι ο Αλμπέρτο Σολάρ θα μπορούσε να είναι ο γιος του Χουάν Κάρλος. Τότε όμως εμφανίστηκε μια Βελγίδα, η οποία ισχυριζόταν πως είναι επίσης παιδί εκτός γάμου του πρώην βασιλιά της Ισπανίας και  η οποία, έπειτα από σχετικό τεστ DNA αποδείχτηκε πως έχει τα ίδια γονίδια με τον Αλμπέρτο Σολάρ. Στη συνέχεια και οι δύο προσπάθησαν να αναγκάσουν τον Χουάν Κάρλος να κάνει ανάλογο τεστ δικαστικά, αλλά απέτυχαν. Ο Αλμπέρτο Σολαρ έγραψε μάλιστα 90 φορές στον βασιλιά αλλά δεν έλαβε ποτέ απάντηση.

Παρόλα αυτά, είναι ήρεμος και λέει στο RTL: «Ζω κανονικά, είμαι κανονικός άνθρωπος, σηκώνομαι το πρωί και κοιμάμαι το βράδυ χωρίς προβλήματα».

Η “φυγή” στο εξωτερικό

Υπενθυμίζεται ότι ο Χουάν Κάρλος έχει εγκαταλείψει την την Ισπανία εδώ και μερικές εβδομάδες, μετά την εμπλοκή του σε υπόθεση διαφθοράς.

Τον Ιούνιο το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας διέταξε να ερευνηθεί η εμπλοκή του σε μια σύμβαση με τη Σαουδική Αραβία για την κατασκευή τρένων υψηλής ταχύτητας. Η εφημερίδα La Tribune της Γενεύης είχε γράψει ότι ο τέως βασιλιάς έλαβε 100 εκατομμύρια δολάρια από τον εκλιπόντα βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας. Οι δικαστικές αρχές ερευνούν την υπόθεση από το 2018, όμως δεδομένου ότι ο τέως βασιλιάς χαίρει ασυλίας, μόνο το Ανώτατο Δικαστήριο θα μπορούσε να του ασκήσει δίωξη και μόνο για γεγονότα που έγιναν μετά την παραίτησή του από το αξίωμα.
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα