Ισπανία: Τέσσερις νεκροί μετανάστες σε νέο ναυάγιο - 700 διασώθηκαν

Σκάφη του ισπανικού λιμενικού μεταφέρουν μετανάστες που διασώθηκαν από ναυάγιο κοντά στα στενά του Γιβραλτάρ
Σκάφη του ισπανικού λιμενικού μεταφέρουν μετανάστες που διασώθηκαν από ναυάγιο κοντά στα στενά του Γιβραλτάρ AP

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν στη ζώνη των Στενών του Γιβραλτάρ και στη Θάλασσα Αλμπράν, μεταξύ Μαρόκου και Ισπανίας, όπου "η ορατότητα ήταν πολύ περιορισμένη".

Τέσσερις μετανάστες πνίγηκαν και σχεδόν 700 άλλοι διασώθηκαν σήμερα κοντά στα νότια παράλια της Ισπανίας, δύο ημέρες πριν από την άφιξη του πλοίου Aquarius στη Βαλένθια, όπως ανακοίνωσαν οι ισπανικές υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της υπηρεσίας θαλάσσιας διάσωσης, οι μετανάστες εντοπίστηκαν στη ζώνη των Στενών του Γιβραλτάρ και στη Θάλασσα Αλμπράν, μεταξύ Μαρόκου και Ισπανίας, όπου "η ορατότητα ήταν πολύ περιορισμένη".

Σύνολικά, διασώθηκαν 682 άνθρωποι που επέβαιναν σε 62 πλοιάρια. Άλλοι τέσσερις ανασύρθηκαν νεκροί από τη θάλασσα.

Από τις αρχές του έτους, περισσότεροι από 9.300 άνθρωποι έχουν φτάσει στα παράλια της Ισπανίας, την τρίτη πύλη εισόδου στην Ευρώπη μετά την Ιταλία και την Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

Ο αριθμός των θυμάτων έχει τετραπλασιαστεί: από τις αρχές του έτους μέχρι τις 10 Ιουνίου είχαν καταγραφεί 244 θάνατοι, έναντι 61 για την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Η Ισπανία θα υποδεχτεί την Κυριακή στη Βαλένθια τους 629 μετανάστες που διασώθηκαν στα ανοιχτά της Λιβύης από το πλοίο Aquarius, τους οποίους αρνήθηκαν να παραλάβουν η Ιταλία και η Μάλτα.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Ισπανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΟΗΕ: Η Ιταλία έχει δίκιο για τους μετανάστες

Αναχώρησαν για την Ισπανία το μπλοκαρισμένο Aquarius και άλλα δύο πλοία με 630 μετανάστες

Aquarius: Με ιταλικά πλοία θα μεταφερθούν στην Ισπανία οι μετανάστες

ADVERTISING

SHARE: