Ισπανός δημόσιος υπάλληλος απουσίαζε 6 χρόνια από τη δουλειά του

Ισπανός δημόσιος υπάλληλος απουσίαζε  6 χρόνια από τη δουλειά του

Ο Joaquin Garcia καλείται να πληρώσει πρόστιμο 27.000 ευρώ, επειδή τα τελευταία 6 χρόνια δεν πάτησε ούτε μια μέρα στη δουλειά του (Pics)

Ο Joaquin Garcia είναι υπαρκτό ον, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ο Ισπανός μύθος, μιας και έλλειπε από τη δουλεία του τα τελευταία 6 χρόνια, χωρίς κανείς από τους συναδέλφους του να αντιληφθεί την απουσία του.

Τώρα, όμως, καλείται να καταβάλει 27.000 ευρώ αποζημίωση στο Ισπανικό κράτος, μιας και σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, δεν εργάστηκε, για 6 ολόκληρα χρόνια, ούτε μια μέρα.

Δουλειά του 69χρονου, που έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί, ήταν να επιβλέπει την κατασκευή ενός σταθμού επεξεργασίας λυμάτων, όμως για 6 χρόνια απουσίαζε.

Ο Joaquin Garcia, αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι έχει πέσει θύμα bullying. Ενώ, παρά τους ισχυρισμούς του, το δικαστήριο δικαίωσε το δημόσιο, ζητώντας από τον υπάλληλο να καταβάλει το πρόστιμο.

Ο ίδιος αμειβόταν με 37.000 τον χρόνο από την εταιρεία υδάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πόλη Cadiz. Το πρόστιμο που καλείται να πληρώσει αντιστοιχεί σε μισθούς ενός χρόνου και συμπεριλαμβάνει τους φόρους.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της εταιρείας υδάτων κατέθεσε ότι είχα χρόνια να τον δει στο γραφείο του, το οποίο βρισκόταν απέναντι από το δικό του.

Το μπέρδεμα ξεκίνησε όταν η εταιρεία υδάτων θεωρούσε πως τον υπάλληλο έλεγχε η τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ η δεύτερη το αντίστροφο, με αποτέλεσμα να μην αντιληφθεί κανείς την απουσία του.

Το κόλπο αποκαλύφθηκε όταν ο αντιδήμαρχος κλήθηκε να του απονείμει μια αναμνηστική πλακέτα για τα 20 χρόνια υπηρεσίας του στο συγκεκριμένο πόστο.

Ισπανός δημόσιος υπάλληλος απουσίαζε  6 χρόνια από τη δουλειά του

Ο υπάλληλος από την πλευρά του επιμένει ότι είχε πέσει θύμα bullying, εξαιτίας των πολιτικών πεποιθήσεων της οικογένειάς του, ενώ τονίζει πως τον διόρισαν στη συγκεκριμένη εταιρία για να τον "τιμωρήσουν".

Παράλληλα, κοντινοί του άνθρωποι δήλωσαν στην ισπανική El Mundo, πως δεν επιθυμούσε να αναφέρει τα συγκεκριμένα περιστατικά γιατί είχε ανάγκη για τη δουλειά και δεν θα μπορούσε να προσληφθεί αλλού, λόγω της ηλικίας του.

Τέλος, συμπλήρωσαν πως ο Garcia πήγαινε στο γραφείο του όχι, όμως, όλες τις ώρες, καθώς είχε αφιερωθεί στην φιλοσοφία.

(Πηγή: BBC)

SHARE:

24Media Network