Ισραήλ: Κανένα σχόλιο από Νετανιάχου για την αναγνώριση

Ισραήλ: Κανένα σχόλιο από Νετανιάχου για την αναγνώριση
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu attends the weekly cabinet meeting at the Prime Minister's office in Jerusalem, Sunday, Dec. 3, 2017. (AP Photo/Sebastian Scheiner) AP

Δεν αναφέρθηκε στην αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν έκανε κανένα σχόλιο για τη σχεδιαζόμενη αναγνώριση της Ιερουσαλήμ εκ μέρους των ΗΠΑ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, στις πρώτες επίσημες δηλώσεις του αφότου ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε σήμερα τη νέα πολιτική.

Κατά την ομιλία του σε διπλωματικό συνέδριο στην Ιερουσαλήμ, η οποία διήρκεσε 21 λεπτά της ώρας, ο Νετανιάχου παρουσίασε τα οικονομικά πλεονεκτήματα και τη διεθνή εμβέλεια του Ισραήλ, υπογραμμίζοντας τη σημασία των σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και την σημασία της διεύρυνσης των δεσμών με άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά όχι με το Ιράν, το οποίο κατηγόρησε ότι προσπαθεί να κυριαρχήσει στην περιοχή.

Μιλώντας σε διπλωματικό συνέδριο στην Ιερουσαλήμ, ο Νετανιάχου είπε πως το Ισραήλ έχει σχέσεις «με σχεδόν κάθε ένα» από τα έθνη που δεν το αναγνωρίζουν επίσημα, λόγω της αυξανόμενης ανάγκης που έχουν για την εμπειρογνωμοσύνη του στους τομείς της οικονομίας και της ασφάλειας.

“Βλέπετε αυτή τη χώρα με το κόκκινο; Παρεμπιπτόντως δεν βρίσκεται στον κατάλογο των διπλωματικών συμμάχων μας”, είπε, δείχνοντας το Ιράν σε έναν χάρτη της περιοχής. Χαρακτήρισε το Ιράν “επιθετικό καθεστώς” που επιδιώκει την απόκτηση πυρηνικών όπλων και μια «χερσαία γέφυρα» μέσω των συμμάχων του στη Μεσόγειο.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την αναμενόμενη ανακοίνωση του αμερικανού Προέδρου για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ και την μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας.
 

Πηγή:ΑΜΠΕ Φωτογραφία:AP Photo/Sebastian Scheiner

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα