Ισραήλ: Συγκεντρώνει κεφάλαια για νέα σεληνιακή αποστολή με τη SpaceIL

Ισραήλ: Συγκεντρώνει κεφάλαια για νέα σεληνιακή αποστολή με τη SpaceIL
AP/Ariel Schalit

H SpaceIL, επιδιώκει να εξασφαλίσει κεφάλαια που θα τη φέρουν πιο κοντά στο να πραγματοποιήσει τη δεύτερη απόπειρα της, για σεληνιακή προσγείωση.

Η SpaceIL, μη κερδοσκοπικός Ισραηλινός οργανισμός, της οποίας το διαστημικό σκάφος έπεσε στο φεγγάρι, πριν από δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια της αποστολής για σεληνιακή προσγείωση, επανέρχεται εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα κεφάλαια που θα της επιτρέψουν να πραγματοποιήσει τη δεύτερη απόπειρα, με στόχο αυτή τη φορά να καταφέρει να προσγειωθεί επιτυχώς στη σελήνη.

Όπως έκαναν γνωστό σε δήλωσή τους, τη Κυριακή 11 Ιουλίου, έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους σχεδόν 100 εκατομμυρίων δολαρίων, που εκτιμούν πως είναι απαραίτητα για την επίτευξη του νέου στόχου τους. Η SpaceIL, δήλωσε πως η χρηματοδότηση θα προέλθει από τους Μόρις Κάιν, δισεκατομμυριούχο από τη Νότια Αφρική και το Ισραήλ, ο οποίος είχε συνδράμει ένα μεγάλο μέρος της πρώτης τους αποστολής, τον Γάλλο-Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο Πάτρικ Ντάραχ και τον Μάρτιν Μόσαλ, συνιδρυτή της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων “Entree Capital”.

H πρώτη απόπειρα της SpaceIL η οποία δεν ευοδώθηκε, είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2019, με το διαστημικό σκάφος “Beresheet” ή αλλιώς “Genesis” το οποίο είχε κατασκευαστεί από κοινού με την κρατική Ισραηλινή εταιρεία “Israel Aerospace Industrie” και τη SpaceIL. Η SpaceIL δεν κατάφερε τότε, να γίνει η πρώτη ιδιωτική χρηματοδότηση που θα πραγματοποιούσε σεληνιακή προσγείωση καθώς το διαστημικό σκάφος της, έπεσε στο φεγγάρι.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Davidson, τμήμα του Ινστιτούτου επιστημονικών ερευνών Weizmann του Πανεπιστημίου του Ισραήλ, το διαστημικό σκάφος υπέστη μια σειρά από τεχνικές δυσλειτουργίες, οι οποίες περιλάμβαναν ζημιές στους ανιχνευτές αστέρων, στο εργαλείο πλοήγησης και στα συστήματα των υπολογιστών και του κινητήρα.

Η νέα διαστημική αποστολή που θα ονομαστεί “Beresheet 2”, σύμφωνα με τον AP, στοχεύει να κάνει ρεκόρ και να πραγματοποιήσει διπλή προσγείωση στο φεγγάρι. Η αποστολή θα περιλαμβάνει τρία διαστημόπλοια και ελπίζουν να ακολουθήσουν τη πορεία της Κίνας, ώστε να γίνουν οι δεύτεροι που θα έχουν καταφέρει να προσγειωθούν με επιτυχία στην άκρη της Σελήνης.

“H αποστολή Beresheet είναι το έργο της ζωής μου, γι’ αυτό αποφάσισα να το επαναλάβω ξανά. Σκοπεύω να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψω το Ισραήλ στο φεγγάρι και αυτή τη φορά για μια ιστορική διπλή προσγείωση”, δήλωσε ο πρόεδρος του SpaceIL, Morris Kahn.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα