‘Ιστορική αύξηση’ στον προϋπολογισμό του Πενταγώνου προαναγγέλλει ο Τραμπ

‘Ιστορική αύξηση’ στον προϋπολογισμό του Πενταγώνου προαναγγέλλει ο Τραμπ

Ο επόμενος ομοσπονδιακός προϋπολογισμός, οι βασικές προτεραιότητες του οποίου θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα, "θα τηρεί την υπόσχεσή μου να προστατεύσω τους Αμερικανούς" είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Αύξηση ύψους 54 δισ. δολαρίων για τις στρατιωτικές δαπάνες σχεδιάζει προγραμματίζει η αμερικανική κυβέρνηση και ταυτόχρονα σκοπεύει να μειώσει την βοήθεια σε άλλες χώρες, ανέφερε σήμερα ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Πρόκειται για αύξηση 9% του προγραμματισμένου προϋπολογισμού του Πενταγώνου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, σε όλα τα υπουργεία -εκτός από εκείνα που σχετίζονται με την ασφάλεια- θα μειωθεί ο προϋπολογισμός και ταυτόχρονα θα υπάρξει μια “σημαντική μείωση” στη διεθνή βοήθεια που παρέχουν οι ΗΠΑ.

Λίγο νωρίτερα, ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ είχε προαναγγείλει ότι θα προχωρήσει σε μια “ιστορική αύξηση” του αμυντικού προϋπολογισμού. Ο επόμενος ομοσπονδιακός προϋπολογισμός, οι βασικές προτεραιότητες του οποίου θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα, “θα τηρεί την υπόσχεσή μου να προστατεύσω τους Αμερικανούς” είπε ο πρόεδρος μιλώντας σε μια συνάντηση με κυβερνήτες Πολιτειών στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ έχει δεσμευτεί μεταξύ άλλων να “αναδιοργανώσει” τον στρατό αυξάνοντας τα διαθέσιμα μέσα του.

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, επωφελούμενος από την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, είχε μειώσει τις στρατιωτικές δαπάνες. Σήμερα ανέρχονται στο 3,3% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου στα 600 δισεκατομμύρια δολάρια.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα