Διάγγελμα βασίλισσας Ελισάβετ για κορονοϊό: “Έχουμε πολλά να υπομείνουμε αλλά θα νικήσουμε”

Διάγγελμα βασίλισσας Ελισάβετ για κορονοϊό: “Έχουμε πολλά να υπομείνουμε αλλά θα νικήσουμε”
Η βασίλισσα Ελισάβετ κατά το τέτατρο διάγγελμά της στον βρετανικό λαό AP

Η μακροβιότερη μονάρχης του κόσμου συγκίνησε με το μήνυμα εμψύχωσής της σε μια σπάνια στιγμή της θητείας της.

Η ανησυχητική εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού ώθησε τη βασίλισσα Ελισάβετ να απευθύνει το βράδυ της Κυριακής διάγγελμα προς τον βρετανικό λαό – μόλις το τέταρτο που έχει κάνει στη διάρκεια της θητείας της.

Σημειώνεται ότι ο εικονολήπτης που τράβηξε το βίντεο για το διάγγελμα ήταν καλυμμένος με προστατευτική στολή προκειμένου να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για τη βρετανίδα βασίλισσα. «Θα νικήσουμε – και αυτή η νίκη θα ανήκει σε καθέναν από εμάς» δήλωσε η Ελισάβετ στην ομιλία που ηχογραφήθηκε στον πύργο του Ουίνδσορ την ώρα που το Ηνωμένο Βασίλειο μετρά 5.000 νεκρούς από τη νόσο Covid-19.

Αφού έκανε λόγο για μία ιδιαίτερα δύσκολη εποχή με προκλήσεις που διαταράσσει τη ζωή, προκαλώντας οικονομική δυσχέρεια και ακραίες αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών, ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη κατά της πανδημίας, καθώς και τους Βρετανούς που μένουν στο σπίτι για να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή» στην υγειονομική περίθαλψη του δημόσιου συστήματος υγείας (NHS) «και όλους τους άλλους επαγγελματίες υγείας που φροντίζουν», υπογράμμισε η βασίλισσα, καθώς και «όλους εσάς που μένετε στο σπίτι, βοηθώντας έτσι να προστατευτούν οι πιο ευάλωτοι. Στα χρόνια που θα έρθουν, θα είμαστε υπερήφανοι για τον τρόπο που το αντιμετωπίσαμε, όπως και αυτοί που θα ακολουθήσουν μετά από εμάς, θα λένε ότι οι Βρετανοί ήταν δυνατοί».  

«Έχουμε ακόμα πολλά να υπομείνουμε αλλά θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Θα συναντηθούμε με τους φίλους μας, θα συναντηθούμε με τις οικογένειές μας, θα συναντηθούμε ξανά» κατέληξε η βασίλισσα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version