Ιταλία: 177 υγειονομικοί σε αναστολή επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν

Ιταλία: 177 υγειονομικοί σε αναστολή επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν
Υγειονομικοί υπάλληλοι σε νοσοκομείο της Ιταλίας 2021 Luca Bruno/AP Photo

Σε αναστολή τέθηκαν μέχρι το τέλος του έτους δεκάδες υγειονομικοί στην πόλη Πορντενόνε της βορειοανατολικής Ιταλίας επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν. "Όταν υπάρχουν κανόνες, πρέπει να εφαρμόζονται", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της περιφέρειας.

Ξεκίνησαν οι αναστολές υγειονομικών στην Ιταλία, μετά την άρνησή τους να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, τη στιγμή που η χώρα κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο 2.153 κρούσματα, τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τις 10 Ιουνίου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, 177 υγειονομικοί στην πόλη Πορντενόνε της βορειοανατολικής Ιταλίας τέθηκαν σήμερα (15/7) σε αναστολή, καθώς αρνήθηκαν να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, οι 46 εξ αυτών είναι νοσηλευτές και οι υπόλοιποι γιατροί και μέλη του βοηθητικού προσωπικού.

Τα πρόσωπα αυτά δεν παρουσιάσθηκαν τον Ιούνιο για εμβολιασμό στα ραντεβού που τους είχαν δοθεί. Όπως προβλέπει η ιταλική νομοθεσία, οι 177 υγειονομικοί παύονται των καθηκόντων τους μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

«Όταν υπάρχουν κανόνες, πρέπει να εφαρμόζονται. Είναι η αρχή μιας διαδικασίας η οποία θα εφαρμοστεί, όπως προβλέπει ο νόμος, και από τα υπόλοιπα παραρτήματα του εθνικού συστήματος υγείας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της περιφέρειας Βένετο Ρικάρντο Ρικάρντι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα