Ιταλία: Απειλές Σαλβίνι κατά του συγγραφέα Ρομπέρτο Σαβιάνο

Ματτέο Σαλβίνι
Ματτέο Σαλβίνι AP

Κόντρα προέκυψε στην Ιταλία μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών και του γνωστού συγγραφέα και δημοσιογράφου, ενώ ο Λουίτζι ντι Μάιο επιτέθηκε κατά του Εμανουέλ Μακρόν με αφορμή δήλωση του τελευταίου.

Στον ιταλό συγγραφέα και δημοσιογράφο, Ρομπέρτο Σαβιάνο, αναφέρθηκε ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ματτέο Σαλβίνι, τονίζοντας ότι η αρμόδια δημόσια υπηρεσία θα αποφασίσει αν πρέπει να συνεχίσει να του παρέχεται ένοπλη προστασία από το κράτος, δεδομένου ότι περνά και πολύ καιρό στο εξωτερικό.

Ο Σαβιάνο έχει δεχθεί επανειλημμένα απειλές κατά της ζωής του από την μαφία της Νάπολης, ενώ έχει ασκήσει αυστηρή κριτική στην πολιτική του Ματτέο Σαλβίνι, ιδίως στο μεταναστευτικό.

"Νομίζεις ότι θα με απειλήσεις ή θα με εκφοβίσεις, νομίζεις ότι είμαι ευτυχής να ζω με ένοπλη προστασία από τότε που είμαι 26 ετών;", ρώτησε με νόημα τον γραμματέα της Λεγκα, ο γνωστός ιταλός συγγραφέας, σε βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο.

"Νομίζεις ότι μπορώ να σε φοβηθώ, μασκαρά; Φοβάμαι περισσότερο να ζω με αυτό τον τρόπο, παρά να πεθάνω", πρόσθεσε ο Ρομπέρτο Σαβιάνο.

Η πολιτική της νέας ιταλικής κυβέρνησης στο μεταναστευτικό προκαλεί αντιδράσεις και σε διεθνές επίπεδο. Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Figaro, o γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν με αναφορά στην Ιταλία τονισε:

"Τους βλέπετε να αναπτύσσονται συνεχώς στην Ευρώπη, σε χώρες που νομίζαμε ότι ήταν αδύνατον να επανεμφανιστούν. Οι φίλοι μας, οι διπλανοί, λένε τα χειρότερα πράγματα, και εμείς συνηθίζουμε. Προχωρούν στις χειρότερες προκλήσεις και κανείς δεν ενοχλείται".

Ο Ιταλός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, απάντησε στον γάλλο πρόεδρο ότι "τα λόγια του είναι προσβλητικά και οι δηλώσεις του εκτός τόπου και χρόνου", από την στιγμή που "η πραγματική υποκρισία είναι εκείνη όσων απωθούν τους μετανάστες στα ιταλογαλλικά σύνορα και θέλουν να γίνουν και ηθικολόγοι".

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία, Μεταναστευτικό

ADVERTISING

SHARE: