Ιταλία: Ο Κόντε ψάχνει στήριξη και συμμάχους για να μην πέσει η κυβέρνηση

Ιταλία: Ο Κόντε ψάχνει στήριξη και συμμάχους για να μην πέσει η κυβέρνηση
Ο Τζιουζέπε Κόντε AP

Σε αναζήτηση νέων πολιτικών συμμάχων βρίσκεται ο Τζουζέπε Κόντε για να κρατήσει όρθια την κυβέρνησή του.

Ο Τζουζέπε Κόντε, ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του στην ιταλική βουλή, απηύθυνε έκκληση σε όσους νέους γερουσιαστές και βουλευτές επιθυμούν να στηρίξουν την κυβέρνησή του, ώστε να μην αναγκαστεί, ουσιαστικά, να υποβάλει παραίτηση.

«H κυβέρνησή μας χρειάζεται τη μέγιστη συνοχή και στήριξη στο κοινοβούλιο. Όποιος θέλει να συμβάλει σε αυτή την προοπτική, οι πολιτικές δυνάμεις με καλή θέληση, πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να προσφέρουν τη στήριξή τους ενάντια στον εθνικισμό και υπέρ της ευρωπαϊκής τοποθέτησης της χώρας μας», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Κόντε κατέστησε σαφές ότι απευθύνεται σε πολιτικές δυνάμεις με ευρωπαϊκό, φιλελεύθερο και σοσιαλιστικό προσανατολισμό, «με στόχο να μπορέσει η χώρα να κάνει μια νέα αρχή και να επουλωθεί η πληγή που προκάλεσε η πολιτική αυτή κρίση».

Επιβεβαιώνεται, ουσιαστικά, ότι με το κόμμα “Ζωντανή Ιταλία” του Ματέο Ρέντσι έχει διακοπεί κάθε διαπραγμάτευση και ότι ο Κόντε προσβλέπει στη στήριξη νέων, κεντρώων και προοδευτικών βουλευτών και γερουσιαστών.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version