Ιταλία:” Λύνεται το αίνιγμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου”

default image

Ιταλικό δημοσίευμα υποστηρίζει πως ξετυλίγεται το κουβάρι του αινίγματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αναφερόμενο στις τελευταίες ανακαλύψεις από την ανασκαφή.

Είναι γεγονός ότι οι ανακαλύψεις στην Αμφίπολη βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής της κοινής γνώμης. Το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ιταλίας, το Ansa, κάνει εκτενή αναφορά στα ευρήματα του τάφου Καστά, υποστηρίζοντας πως το κουβάρι του του αινίγματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αρχίζει να ξετυλίγεται.

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά, πως “Ο εντυπωσιακός τύμβος που αποκαλύφθηκε στον λόφο Καστά, κοντά στην Αμφίπολη της βόρειας Ελλάδας, συνεχίζει να επιφυλάσσει νέες εκπλήξεις”.

Παράλληλα, το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο προσθέτει ότι «σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού, στην τρίτη υπόγεια αίθουσα η οποία αποκαλύφθηκε πρόσφατα, οι αρχαιολόγοι εντόπισαν έναν ανθρώπινο σκελετό, το φύλο του οποίου δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί. Μπορεί όμως να βοηθήσει στο να λυθεί το κύριο μυστήριο του μεγαλοπρεπούς αυτού τύμβου, να μας αποκαλύψει την ταυτότητα του προσώπου που έχει ταφεί σε αυτόν”.

Ακόμη, μεταδίδει πως η απάντηση για τον ιδιοκτήτη του τάφου μπορεί να δοθεί μετά την ανάλυση του γενετικού υλικού, DNA, των οστών. Επίσης, το DNA είναι αυτό που θα δείξει το αν υπάρχει σχέση του νεκρού με την οικογένεια του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Τέλος, κάνει αναφορά στην υπεύθυνη των ανασκαφών, την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη και τις δηλώσεις της ότι οι ανασκαφές θα συνεχισθούν «διότι ο αρχαιολογικός αυτός χώρος επιφυλάσσει και άλλες εκπλήξεις».

(Με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα