Ιταλία: Μειώνει τις πιθανότητες μαζικών αφίξεων, η συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας

Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016.
(EUROKINISSI/'The European Union')
Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/'The European Union') EUROKINISSI

Πηγές της κυβέρνησης Ρέντσι εξέφρασαν την πεποίθηση πως μια καλή συνεργασία με την Άγκυρα θα μειώσει τους κινδύνους που σχετίζονται με τον (κλειστό) βαλκανικό διάδρομο

Η συμφωνία που οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέγραψαν χθες στις Βρυξέλλες με την Τουρκία, μειώνει τις πιθανότητες μαζικών αφίξεων προσφύγων και μεταναστών στην Κάτω Ιταλία, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης της Ρώμης.

«Αν η συμφωνία με την Άγκυρα λειτουργήσει αποτελεσματικά, οι πιθανότητες αυτές θα είναι σαφώς χαμηλές», σχολίασε ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο. «Μια καλή συνεργασία με την Άγκυρα σημαίνει και μείωση των κινδύνων που σχετίζονται με τον βαλκανικό διάδρομο», πρόσθεσε.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, «ακόμη και αν κάποιοι πρόσφυγες καταφέρουν να μην περάσουν από τους προβλεπόμενους ελέγχους στην Ελλάδα, οι αριθμοί των ενδεχόμενων αφίξεων στις περιφέρειες του ιταλικού νότου θα είναι περιορισμένοι».

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας σε συνάντηση της Εμπορικής Ένωσης Confcommercio, η οποία οργανώθηκε στην λίμνη του Κόμο τόνισε, επίσης, αναφερόμενος στη χθεσινή συμφωνία των Βρυξελλών, ότι «η Ιταλία εργάζεται με στόχο, το συγκεκριμένο προηγούμενο της οικονομικής στήριξης της Τουρκίας να ισχύσει και για την Λιβύη, αν στο μέλλον καταστεί αναγκαίο, από την στιγμή που η σταθεροποίηση της χώρας αυτής συνεχίζει να αποτελεί προτεραιότητα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό: Και τώρα στοίχημα η εφαρμογή

SHARE: