Ιταλία: "Ναι" σε διάλογο με την ΕΕ - "Όχι" σε αλλαγές στον προϋπολογισμό

Ο Λουίτζι Ντι Μάιο, αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εργασίας
Ο Λουίτζι Ντι Μάιο, αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εργασίας AP

Θέλουμε να εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις μας προς τους ψηφοφόρους, αναφέρει ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, ενώ ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων φέρεται έτοιμος να παραιτηθεί.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας θα επιδείξει τη μεγαλύτερη προθυμία να διαπραγματευθεί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να αλλάξει τα βασικά μεγέθη που έχει προβλέψει και συμπεριλάβει στο σχέδιο του προϋπολογισμού της για το 2019, τόνισε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Εργασίας Λουίτζι ντι Μάγιο στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα La Repubblica και δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας.

«Στόχος μας δεν είναι να αρχίσουμε πόλεμο με την Ευρώπη, θέλουμε όμως να εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις μας (προς τους ψηφοφόρους)», δήλωσε ο Ντι Μάγιο, ο οποίος είναι ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S, λαϊκιστικό) στη Ρεπούμπλικα.

Η ιταλική κυβέρνηση συμμαχίας, στην οποία συμμετέχουν το M5S και το ακροδεξιό κόμμα Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, δεν θέλει η χώρα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, ούτε την Ευρωπαϊκή Ένωση, επανέλαβε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης.

Παραίτηση κορυφαίου υπουργού "στον αέρα"

Ο Ιταλός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πάολο Σαβόνα εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί όσον αφορά την διένεξη με την ΕΕ για τον ιταλικό προϋπολογισμό, γράφει η εφημερίδα Corriere Della Sera.

Η εφημερίδα επικαλείται για την πληροφορία αυτή υπουργό που δεν κατονομάζει από τις τάξεις της Λέγκας. Το Reuters δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να επικοινωνήσει με τον Σαβόνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία, Ευρωπαϊκή Ένωση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ansa: Οι Βρυξέλλες έτοιμες να απορρίψουν και πάλι τον προϋπολογισμό της Ιταλίας

Σκληρή γραμμή Σαλβίνι: Δεν έχουν καταλάβει καλά οι Βρυξέλλες

Το πλέον κρίσιμο δεκαήμερο για συντάξεις και θετικά μέτρα

Εurogroup: Χαμηλοί τόνοι για Ιταλία, εκτός ημερήσιας διάταξης η Ελλάδα

SHARE: