Ιταλία: Ο Ματταρέλλα συναντά την Τρίτη τους προέδρους βουλής και γερουσίας

O  Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα
O Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα AP

Πρόκειται για μια τυπική διαδικασία, πριν την ανάθεση της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης

Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα θα συναντήσει τους προέδρους της βουλής και της γερουσίας, Ρομπέρτο Φίκο και Ελιζαμπέτα Καζελάτι για να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις.

Στην συνέχεια (αν δεν υπάρξουν απρόοπτα της τελευταίας στιγμής), αναμένεται να αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Τζουζέπε Κόντε, που επέλεξαν σήμερα ως υποψήφιο πρωθυπουργό το κίνημα Πέντε Αστέρων και η Λέγκα.

Όπως διέρρευσε, κατά την συνομιλία του με τον γραμματέα της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι και με τον αρχηγό των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, ο Ματταρέλλα αναφέρθηκε στην ανάγκη να μην υπάρξουν προβλήματα σε ότι αφορά την δημοσιονομική πολιτική της χώρας, και στο ότι ο νέος πρωθυπουργός (και στην οικονομική πολιτική), θα έχει ουσιαστική ελευθερία κινήσεων. Μια ελευθερία η οποία δεν μπορεί να περιορίζεται μόνον στα όσα αναφέρονται στην κυβερνητική συμφωνία των δυο αυτών πολιτικών δυνάμεων.

Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Rai, o Σαλβίνι και ο Ντι Μάιο συμφώνησαν με τον Ιταλό πρόεδρο στα προαναφερθέντα κύριας σημασίας σημεία , για το μέλλον και την σταθερότητα της χώρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Τζουζέπε Κόντε νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας

Ιταλικός Τύπος: Ο Τζουζέπε Κόντε υποψήφιος πρωθυπουργός

SHARE:

24Media Network