Ιταλία: Στο αρχείο η υπόθεση ‘ξεπλύματος’ μαύρου χρήματος από τον γιο Ερντογάν

default image

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε προειδοποιήσει ότι θα δημιουργούνταν πρόβλημα στις σχέσεις των δύο χωρών, αν ο γιος του συλλαμβανόταν

Στο αρχείο μπήκε η υπόθεση “ξεπλύματος” μαύρου χρήματος, στην οποία εμπλεκόταν ο γιος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη από το γραφείο της ιταλικής εισαγγελίας.

Η απόφαση, η οποία ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί από κάποιον ανώτερο δικαστή, κάτι που αποτελεί τυπική διαδικασία, ήρθε 6 εβδομάδες μετά τα παράπονα που έκανε ο Ερντογάν σε τηλεοπτική συνέντευξή του και στην οποία έκανε λόγο για κακοποίηση του γιου του Μπιλάλ από το δικαστικό σύστημα της Ιταλίας.

“Η Ιταλία θα πρέπει να ασχοληθεί με τη μαφία και όχι με τον γιο μου”, είχε δηλώσει ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι “θα μπορούσε να προκληθεί πρόβλημα στις σχέσεις των δύο χωρών” αν ο γιος του επέστρεφε στη χώρα και συλλαμβανόταν.

Ο 35χρονος Μπιλάλ Ερντογάν ήταν ύποπτος για “ξέπλυμα” χρήματος κατά την παραμονή του στην Ιταλία, πέρσι, για σπουδές. Η καταγγελία, που οδήγησε στην έρευνα, είχε γίνει από τον Μουράτ Χακάν Ουζάν, ένα εξόριστο μέλος μίας από τις πλουσιότερες οικογένειες της Τουρκίας, που είναι και αντίπαλος του Τούρκου προέδρου.

Οι εισαγγελείς είχαν ερευνήσει για χρηματικά ποσά που φέρεται να μετέφερε ο γιος Ερντογάν από την Τουρκία στην Ιταλία ενώ βρισκόταν στην τελευταία για το διδακτορικό του.

Μετά την γνωστοποίηση της υπόθεσης, ο 35χρονος επέστρεψε στην χώρα του, αρνούμενος όλες τις κατηγορίες ως εντελώς αβάσιμες.

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα