Ιταλία: Στο ‘στόχαστρο’ των εισαγγελέων ο υπουργός Αθλητισμού για παράνομες εργολαβίες

Ιταλία: Στο ‘στόχαστρο’ των εισαγγελέων ο υπουργός Αθλητισμού για παράνομες εργολαβίες

Το κίνημα Πέντε Αστέρων αποφάσισε να καταθέσει "πρόταση δυσπιστίας" σε βάρος του Ιταλού υπουργού Αθλητισμού μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τις παράνομες εργολαβίες

Νέες πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει η ευρύτατη δικαστική έρευνα που διεξάγεται στην Ιταλία για τις κρατικές εργολαβίες: Μετά τον επιχειρηματία Τιτσιάνο Ρέντσι, πατέρα του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, ο οποίος ανακρίνεται από τις Αρχές, οι εισαγγελείς της Ρώμης έβαλαν στο “στόχαστρό” τους και τον υπουργό Αθλητισμού Λούκα Λότι.

Ο Λότι (που διατέλεσε μέχρι πρότινος υφυπουργός παρά την προεδρία της κυβέρνησης) είναι από τους κύριους συνεργάτες του Ρέντσι.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, φέρεται να αποκάλυψε στον υπεύθυνο της Κρατικής Υπηρεσίας Προμηθειών της Ιταλίας ότι η αστυνομία, με εντολή των δικαστικών, είχε τοποθετήσει κοριούς στο γραφείο του.

Το κίνημα Πέντε Αστέρων αποφάσισε να καταθέσει “πρόταση δυσπιστίας”, σε βάρος του Λότι. Το κύριο ερώτημα που προκύπτει άμεσα είναι εάν η κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι θα μπορέσει να εξασφαλίσει στη Γερουσία την απαιτούμενη πλειοψηφία για να “θωρακίσει” τον υπουργό Αθλητισμού.

Ο Λούκα Λότι δηλώνει αθώος και χαρακτηρίζει την όλη υπόθεση “επαίσχυντη εκστρατεία”. Αν όμως δεν παραιτηθεί πριν ψηφισθεί η πρόταση δυσπιστίας, κινδυνεύει να βάλει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση την κυβέρνηση Τζεντιλόνι, η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει σημαντική κοινοβουλευτική ήττα .

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα εξετάζει τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων “σε αθέμιτη άσκηση επιρροής” αναφορικά με τις προμήθειες του ιταλικού δημοσίου και τις εταιρίες που παίρνουν μέρος στους μειοδοτικούς διαγωνισμούς.

Ο πατέρας του Ματέο Ρέντσι υποστηρίζει ότι δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα και ότι ουδέποτε είχε κάποιο χρηματικό όφελος από τις συγκεκριμένες αναθέσεις έργων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα