Ηθοποιός κατηγορεί τον Λικ Μπεσόν για κακοποίηση: "Με βίαζε την ώρα που κοιμόμουν"

Ο Γάλλος σκηνοθέτης Λικ Μπεσόν
Ο Γάλλος σκηνοθέτης Λικ Μπεσόν JOEL RYAN/INVISION/AP

Η βελγο-ολλανδή ηθοποιός Σαντ Βαν Ρόι κατηγορεί τον Γάλλο σκηνοθέτη ότι εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση υποταγής που της είχε υποβάλει, για να την βιάζει επανειλημμένα.

Ως έναν «επαναλαμβανόμενο» βιασμό χαρακτήρισε τη σχέση της με τον διάσημο Γάλλο σκηνοθέτη Λικ Μπεσόν η ελγο-ολλανδή ηθοποιός Σαντ Βαν Ρόι. «Μου ζήτησε να αφήσω το πρακτορείο μοντέλων, στη συνέχεια την υποκριτική, να σταματήσω τις εμφανίσεις μου, να βλέπω φίλους» δήλωσε η Ρόι στο France Info και περιέγραψε τη σχέση της με τον σκηνοθέτη που κράτησε για δύο χρόνια από το 2016 έως το 2018.

Όπως είπε η ηθοποιός, ο Μπεσόν είχε προσπαθήσει να την απομονώσει κοινωνικά. Εισήγαγε επίσης μία σχέση «πατέρα-κόρης». Μία μίξη που διανθίστηκε με «μικρές πινελιές ταπείνωσης» είπε η νεαρή ηθοποιός και κατηγορεί τον σκηνοθέτη ότι εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση υποταγής που της είχε υποβάλει για να την βιάζει επανειλημμένα, μερικές φορές ακόμα και την ώρα που κοιμόταν.

Με την πάροδο του χρόνου ισχυρίστηκε ότι είχε γίνει «το αντικείμενό του, η μαριονέτα του». Παρά τον φόβο, υπέβαλε καταγγελία στις 18 Μαΐου. Οι συναντήσεις του ζευγαριού γίνονταν σε ένα ξενοδοχείο στο Παρίσι και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, σύμφωνα με την ηθοποιό, ήταν όταν ένα βράδυ την χτύπησε πολύ βίαια και έχασε της αισθήσεις της και ακολούθως τη βίασε.

Ο δικηγόρος του σκηνοθέτη επικοινώνησε με το France Info και είπε ότι ο Μπεσόν είναι «στη διάθεση της αστυνομίας και θα δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις σε αυτούς που ασχολούνται με την έρευνα της υπόθεσης».

ADVERTISING

SHARE: