Ιβάνκα Τραμπ όπως Χίλαρι Κλίντον: Έστελνε κυβερνητικά email από τον προσωπικό της λογαριασμό

Ιβάνκα Τραμπ όπως Χίλαρι Κλίντον: Έστελνε κυβερνητικά email από τον προσωπικό της λογαριασμό
Ιβάνκα Τραμπ AP

Αντιμέτωπη με την κατηγορία ότι έστειλε εκατοντάδες κυβερνητικές επιστολές μέσω του προσωπικού της email βρίσκεται η κόρη και στενή σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου.

Το 2016 ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη στηρίζοντας μεγάλο μέρος της εκστρατείας του σε επιθέσεις κατά της Χίλαρι Κλίντον που χρησιμοποιούσε το προσωπικό της email για κρατικές υποθέσεις όσο ήταν υπουργός Εξωτερικών. Δύο χρόνια μετά, ως πρόεδρος πλέον των ΗΠΑ βρίσκεται στο στόχαστρο των επικριτών του αντιμετωπίζοντας τις ίδιες κατηγορίες για την κόρη και “δεξί χέρι” του, Ιβάνκα.

Σύμφωνα με τη Washington Post, η Ιβάνκα Τραμπ φέρεται να έστειλε πέρυσι εκατοντάδες επιστολές σε κυβερνητικούς αξιωματούχους και κυβερνητικά στελέχη χρησιμοποιώντας τον προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της.

Η ανακάλυψη της υπόθεσης φέρεται μάλιστα να έγινε τυχαία, στο πλαίσιο της έρευνας για μια αγωγή.

Οι δικηγόροι της οικογένειας Τραμπ επιβεβαίωσαν το περιστατικό. Υποστήριξαν ωστόσο ότι κανένα από τα μηνύματα που έστειλε η Ιβάνκα δεν περιείχε “ευαίσθητες ή εμπιστευτικές πληροφορίες”. Ανέφεραν μάλιστα ότι η χρήση του συγκεκριμένου λογαριασμού για αυτό τον σκοπό τερματίστηκε αμέσως μόλις ενημερώθηκε για τους κανονισμούς ασφαλείας που ισχύουν.

Το μόνο άξιο απορίας είναι πως η ενημέρωση αυτή δεν είχε γίνει από την πρώτη στιγμή που ορκίστηκε ο Τραμπ, δεδομένου ότι η Ιβάνκα έχει ρόλο “συμβούλου της προεδρίας” και ο ίδιος ο Τραμπ είχε πρωτοστατήσει στην σταυροφορία για τα email της Χίλαρι Κλίντον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα