Justine Lindsay: Η πρώτη τρανς τσιρλίντερ του αμερικανικού ποδοσφαίρου

Justine Lindsay: Η πρώτη τρανς τσιρλίντερ του αμερικανικού ποδοσφαίρου
Η 29χρονη τρανς μαζορέτα Justine Lindsay Instagram/jus_lindsay_

Στην ομάδα τσιρλίντινγκ των Carolina Panthers τους TopCats πρόκειται να ενταχθεί η Justine Lindsay, η πρώτη μαύρη τρανς γυναίκα τσιρλίντερ του NFL.

Την πρώτη του τρανς τσιρλίντερ θα υποδεχθεί στους κόλπους του τον Σεπτέμβριο του 2022, οπότε και θα ξεκινήσει, το επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου NFL των ΗΠΑ.

Η 29χρονη Justine Lindsay είναι η πρώτη μαύρη τρανς μαζορέτα, η οποία σε ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Instagram ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ενταχθεί στην ομάδα cheerleading των Carolina Panthers, τους TopCats.

“Cats Out the Bag κοιτάζετε το νεότερο μέλος των Carolina Panthers TopCats… η πρώτη Τρανς γυναίκα”, έγραψε χαρακτηριστικά η Lindsay σε ανάρτησή της στο Instagram στις 30 Μαρτίου. “Αυτή είναι μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ και ανυπομονώ να σας δείξω όλα όσα έχει να δώσει αυτό το κορίτσι. Ευχαριστώ TopCats. Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα“, πρόσθεσε.

Σε επόμενη ανάρτησή της ωστόσο η Lindsay αποκάλυψε ότι έχει υποστεί τρανσφοβική παρενόχληση μετά την ανακοίνωσή της για την ένταξή της στην ομάδα γράφοντας: “Ευχαριστώ όλους τους επικριτές μου που πιστεύουν ότι μειώνω την οργάνωση, προφανώς δεν το κάνω. Ο Οργανισμός των Carolina Panthers είναι εξαιρετικός και υποστηρίζει όλους τους ανθρώπους”.

Συμπλήρωσε παράλληλα ότι ελπίζει η ίδια να ανοίξει τον δρόμο για όσους φοβούνται και τρομάζουν να κάνουν το επόμενο βήμα επειδή δεν είναι εύκολο να το κάνουν όταν αδαείς άνθρωποι κάνουν τέτοιου είδους σχόλια.

Όπως αναφέρει το NBCnews, η ιστορική αυτή ανακοίνωση της Lindsay έρχεται την ίδια στιγμή που τρανς αθλητές στις ΗΠΑ, ειδικά οι τρανς γυναίκες και κορίτσια αντιμετωπίζουν περιορισμούς και απαγορεύσεις στα σχολικά αθλήματα. Η πρόσληψή της έρχεται επίσης καθώς οι μαύρες γυναίκες τσιρλίντερς συνεχίζουν να υποεκπροσωπούνται στον τομέα αυτό, με την ίδια να δηλώνει στο BuzzFeed News ότι είναι χαρούμενη που εκπροσωπεί τις μαύρες τρανς γυναίκες στο άθλημα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα