Και η Χίλαρι Κλίντον υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων

default image

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον τάχθηκε υπέρ του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Μολονότι είχε υπερασπιστεί πολλές φορές τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων όταν ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, η Κλίντον δεν είχε ποτέ μέχρι σήμερα ταχθεί ανοιχτά υπέρ του δικαιώματός τους να συνάπτουν γάμο.

“Οι λεσβίες, οι ομοφυλόφιλοι, οι διαφυλικοί και οι τρανσέξουαλ είναι οι συνάδελφοί μας, οι καθηγητές μας, οι στρατιώτες μας, οι φίλοι μας, οι συγγενείς μας. Είναι πολίτες ίσοι με τους άλλους, με τα ίδια δικαιώματα. Και αυτό περιλαμβάνει και το γάμο” ανέφερε η Χίλαρι Κλίντον σε ένα εξάλεπτο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Human Rights Campaign, μια μη κυβερνητική οργάνωση για την προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων.

“Για το λόγο αυτό, υποστηρίζω το γάμο μεταξύ των ομοφυλόφιλων και των λεσβιών. Όπως και πολλοί άλλοι, οι απόψεις μου για το θέμα αυτό εξελίχθηκαν με τον καιρό”, πρόσθεσε.

Η μετάδοση του βίντεο αυτού έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο Μπιλ Κλίντον ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο να ακυρώσει τον νόμο που είχε επικυρώσει ο ίδιος όταν ήταν πρόεδρος, το 1996, με τον οποίο ο γάμος οριζόταν ως ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας.

Πηγή: ΑΝΑ-ΜΠΑ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα