Και ο Κουρτς εναντίον του Τραμπ για το διάταγμα απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ

Και ο Κουρτς εναντίον του Τραμπ για το διάταγμα απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ

Αντίθετος με το διάταγμα που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών και ο υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς

Το διάταγμα του νέου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ σε πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών, καταδικάζει με κάθε σαφήνεια σε σημερινές δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης Σεμπάστιαν Κουρτς, του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

"Καταδικάζω αυτή τη γενική απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ. Η δικαιολογημένη στράτευση εναντίον της τρομοκρατίας και του ισλαμισμού δεν επιτρέπεται να οδηγήσει στο να θεωρηθούν γενικά ύποπτες θρησκευτικές κοινότητες και ολόκληρες χώρες", τονίζει χαρακτηριστικά ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

"Για αυτόν τον λόγο βρισκόμαστε ήδη σε επαφή με την αμερικάνικη πρεσβεία στη Βιέννη και θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα των Αυστριακών πολιτών που θίγονται από αυτά τα μέτρα", προσθέτει στις δηλώσεις του ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης.

Σύμφωνα με την Kronen Zeitung, στην Αυστρία το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να αφορά πολίτες με διπλή υπηκοότητα. Ο αριθμός των Αυστριακών οι οποίοι έχουν ιρανικές ρίζες, ανέρχεται μεταξύ 30.000 και 35.000.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προσφυγικό: Ο Κουρτς υποστηρίζει ότι το κλείσιμο του διαδρόμου των Βαλκανίων βοήθησε την Ελλάδα

Κουρτς: 'Λάθος' η εξαγγελία της Μέρκελ ότι θα δέχεται πρόσφυγες από Ελλάδα και Ιταλία

SHARE:

24Media Network