Και στα ελληνικά χωρικά ύδατα περιπολεί το ΝΑΤΟ

Και στα ελληνικά χωρικά ύδατα περιπολεί το ΝΑΤΟ

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου του γγ του ΝΑΤΟ με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας αποσαφηνίστηκε ότι ενισχύεται η δύναμη με πλοία από την Γαλλία και την Βρετανία καθώς και ότι πλέον οι περιπολίες θα διεξάγονται στα χωρικά ύδατα Ελλάδος και Τουρκίας

Τα πλοία της νατοϊκής αποστολής αναλαμβάνουν δράση πλέον στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας και της Τουρκίας, δηλώνει ο Γενς Στόλτενμπεργκ

To NATO ανέπτυξε σήμερα πλοία στα ελληνικά και στα τουρκικά χωρικά ύδατα για την αντιμετώπιση των παράνομων δικτύων διακινητών μεταναστών με προορισμό την Ευρώπη, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Γενς Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας ότι καθησυχάστηκαν οι ανησυχίες τόσο της Αθήνας, όσο και της Άγκυρας.

«Το NATO ξεκινά δραστηριότητες στα χωρικά ύδατα (της Ελλάδας και της Τουρκίας) σήμερα», ανέφερε ο στις Βρυξέλλες, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τον FRONTEX (τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της ΕΕ) και αυξάνουμε τον αριθμό των πλοίων που αναπτύσσουμε», πρόσθεσε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι η Γαλλία και η Βρετανία συμφώνησαν να στείλουν πολεμικά στο Αιγαίο.

Η Γερμανία ηγείται της αποστολής του NATO η οποία συμφωνήθηκε την 11η Φεβρουαρίου. Στην αποστολή μετέχουν επίσης πλοία της Ελλάδας, της Τουρκίας και του Καναδά. Μέχρι τώρα, τα σκάφη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου έπλεαν στα διεθνή ύδατα.

SHARE: