Καμιά άρση κυρώσεων προς την Τεχεράνη πριν την υπογραφή τελικής συμφωνίας

default image

Η Αμερική διαμηνύει πως δεν προτίθεται να άρει τις κυρώσεις της σε βάρος του Ιράν πριν επικυρωθεί και οριστικοποιηθεί η ιστορική συμφωνία των περασμένων ημερών. Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κατηγορεί τις ΗΠΑ για εξαπάτηση

Η Ουάσινγκτον επανέλαβε σήμερα ότι μια ενδεχόμενη άρση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν λόγω του αμφιλεγόμενου πυρηνικού προγράμματός του θα γίνει μόνο “σταδιακά” και εφόσον επικυρωθεί μια οριστική συμφωνία μεταξύ της Τεχεράνης και των μεγάλων δυνάμεων.

“Οι κυρώσεις θα αρθούν προοδευτικά, υπό τον όρο ότι θα επαληθεύεται πως το Ιράν τηρεί τις δεσμεύσεις του, σύμφωνα με το πλήρες και οριστικό σχέδιο δράσης” που θα πρέπει να υπογραφεί μέχρι τις 30 Ιουνίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζέφρι Ράτκε.

Οι ΗΠΑ εξαπατούν και παραβιάζουν τις συμφωνίες

Νωρίτερα, ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, είχε εκφράσει αμφιβολίες για το κατά πόσο, μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, θα καταστεί δυνατόν να επιτευχθεί μια τελική συμφωνία με βάση τα όσα συμφώνησαν η Τεχεράνη και η διεθνής κοινότητα στις 2 Απριλίου στη Λωζάννη της Ελβετίας.

Με tweet που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό αναφέρει: “Ώρες μετά τις συζητήσεις, οι Αμερικάνοι προσέφεραν έναν προσχέδιο, το μεγαλύτερο μέρος του οποίοι είναι αντίθετο με όσα συμφωνήθηκαν. Πάντα εξαπατούν και παραβιάζουν τις συμφωνίες” σημειώνει ο Χαμενεΐ.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα