Καμμένος σε Βούτση: Παραιτούμαι από την προστασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών

Καμμένος σε Βούτση: Παραιτούμαι από την προστασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών

Ο υπουργός Άμυνας αναμένεται να στείλει σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής. «Πρόκειται για σήμα προς τη Δικαιοσύνη ότι θέλει να καταθέσει ως απλός πολίτης» σχολίασε ο Νίκος Βούτσης.

Την πρόθεση του να παραιτηθεί από τις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών αναμένεται να εκδηλώσει με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος στον απόηχο της διαβίβασης της Βουλής της δικογραφίας για την υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Ο κ. Βούτσης αποκάλυψε πριν από λίγο στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι ο υπουργός Άμυνας τον ενημέρωσε ότι θα του αποστείλει άμεσα σχετική επιστολή. «Είναι μια πολιτική κίνηση. Ένα σήμα προς τη δικαιοσύνη ότι θέλει να καταθέσει ως απλός πολίτης» σχολίασε ο κ. Βούτσης. Μάλιστα σημείωσε ότι εξ’ όσων γνωρίζει δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία κατά του κ. Καμμένου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καμμένος έχει αποστείλει ήδη σχετική επιστολή στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη όπου εκφράζει την πρόθεσή του να παραιτηθεί της ευεργετικής προστασίας του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Δεν εγκαλείται για απιστία στην υπηρεσία ο Π. Καμμένος

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της δικογραφίας που διαβιβάστηκε στη Βουλή, στον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, δεν καταλογίζεται το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία αλλά «ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες».

Η ενδεχόμενη τέλεση του κακουργήματος της απιστίας στην υπηρεσία για ζημία στο Δημόσιο άνω των 150.000 ευρώ από την υπόθεση της Σαουδικής Αραβία καταλογίζεται – σύμφωνα με τη δικογραφία – σε υπαλλήλους και στρατιωτικούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία για τον Πάνο Καμμένο

ADVERTISING

SHARE: