Καρέ καρέ η επιτυχής πρώτη βόλτα στο διάστημα του τουριστικού "λεωφορείου" της Virgin Galactic

Καρέ καρέ η επιτυχής πρώτη βόλτα στο διάστημα του τουριστικού "λεωφορείου" της Virgin Galactic

Η πτήση του SpaceShipTwo, το οποίο κατάφερε να φτάσει σε ύψος τα 82,7 χιλιόμετρα, θεωρείται προάγγελος μιας νέας εποχής για τα εμπορικά διαστημικά ταξίδια.

Τα όρια του Διαστήματος κατάφερε να ξεπεράσει την Πέμπτη, για πρώτη φορά το διαστημικό τουριστικό σκάφος της Virgin Galactic, το οποίο εκτοξεύτηκε από την έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας κι έφτασε στα όρια της γήινης ατμόσφαιρας, προτού να επιστρέψει με ασφάλεια στη Γη.

Αυτή η δοκιμαστική πτήση θεωρείται προάγγελος μιας νέας εποχής για τα εμπορικά διαστημικά ταξίδια, η έναρξη της οποίας μπορεί να γίνει μέσα στους επόμενους μήνες. Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο ιδιοκτήτης της Virgin, δήλωσε ότι στοχεύει να πραγματοποιηθεί η πρώτη τουριστική πτήση στο διάστημα μέχρι τον Μάρτιο του 2019.

Το αεροσκάφος που μετέφερε το διαστημόπλοιο SpaceShipTwo εκτοξεύτηκε λίγα λεπτά μετά τις 7 το πρωί (τοπική ώρα) από την έρημο Μοχάβε, παρουσία του Μπράνσον και εκατοντάδων θεατών. Όταν έφτασε σε ύψος 80 χιλιομέτρων –αρκετά ψηλά ώστε οι πιλότοι να αισθανθούν την έλλειψη βαρύτητας και να δουν την καμπύλη της Γης– κλαίγοντας ο Μπράνσον πανηγύρισε την επιτυχία αυτή αγκαλιάζοντας τους άλλους θεατές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επιτυχής δοκιμαστική πτήση για το διαστημικό τουριστικό σκάφος της Virgin Galactic

SHARE:

24Media Network