Καρόλα Ρακέτε: 14 Ελληνικές ανθρωπιστικές οργανώσεις στο πλευρό της

Καρόλα Ρακέτε: 14 Ελληνικές ανθρωπιστικές οργανώσεις στο πλευρό της
Youtube

Δεκατέσσερις ελληνικές ανθρωπιστικές οργανώσεις κάνουν έκκληση για την απελευθέρωση της Καρόλα Ρακέτε, της πλοιάρχου του διασωστικού σκάφους Sea Watch 3 που έσωσε 42 ανθρώπους.

Δεκατέσσερις ελληνικές ανθρωπιστικές οργανώσεις κάνουν έκκληση για την απελευθέρωση της Καρόλα Ρακέτε, της πλοιάρχου του διασωστικού σκάφους Sea Watch 3 που αποβίβασε στη Λαμπεντούζα 42 πρόσφυγες και μετανάστες αψηφώντας την απαγόρευση των ιταλικών αρχών.

Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, «οι υπογράφουσες οργανώσεις απευθυνόμαστε στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και στις πολιτικές δυνάμεις και τις πολιτειακές και δικαστικές αρχές της Ιταλίας, ζητώντας τους να προστατεύσουν τα δικαιώματα της πλοιάρχου Καρόλα Ρακέτε, των ανθρώπων που διέσωσε, το κράτος δικαίου και, τελικά, την αξία της αλληλεγγύης στην Ευρώπη».

Εξάλλου, σημειώνουν ότι «η ποινικοποίηση της διάσωσης στη θάλασσα αποτελεί την τελευταία πράξη μιας σειράς μέτρων που παλαιότερα θα ήταν αδιανόητα σε ένα κράτος δικαίου. Η κανονικοποίηση και νομιμοποίησή τους δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε περισσότερους αποκλεισμούς, ενίσχυση της ακροδεξιάς ρητορικής, θέτοντας σε διακινδύνευση τις δημοκρατικές εγγυήσεις και τα δικαιώματα όλων μας στην Ευρώπη».

Την έκκληση υπογράφουν οι οργανώσεις Αλληλεγγύη- Solidarity Now, Άρσις, Γιατροί του Κόσμου, ελληνικό τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, Διεθνής Ομοσπονδία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, Generation 2.0 RED, ελληνικό τμήμα της Greenpeace, HumanRights360, Κέντρο Ημέρας-Βαβέλ και Refugee Support Aegean.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα