Καταγγελία Διεθνούς Αμνηστίας: Απαγωγές διαδηλωτών στη Λιβύη

Καταγγελία Διεθνούς Αμνηστίας: Απαγωγές διαδηλωτών στη Λιβύη
Στιγμιότυπο από διαδήλωση στη Λιβύη AP

Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε ότι διαδηλωτές στην Τρίπολη απήχθησαν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και ενώ διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες ζωής στη χώρα.

Τουλάχιστον «έξι ειρηνικοί διαδηλωτές» απήχθησαν στην Τρίπολη, την πρωτεύουσα της Λιβύης, κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας της Κυριακής εξαιτίας της επιδείνωσης των συνθηκών ζωής στη χώρα, κατήγγειλε την Τετάρτη η Διεθνής Αμνηστία, απαιτώντας την «άμεση απελευθέρωση» όλων των ανθρώπων που συνελήφθησαν.

Το ίδιο βράδυ, «τουλάχιστον τρεις» διαδηλωτές τραυματίστηκαν όταν παραστρατιωτικοί προσκείμενοι στη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) άνοιξαν πυρ χρησιμοποιώντας πραγματικά πυρά, πρόσθεσε η ΜΚΟ, η οποία συγκέντρωσε μαρτυρίες και ανέλυσε βίντεο που απαθανατίζουν τα επεισόδια.

Οπως αναφερει το ΑΠΕ-ΜΠΕ πολλοί Λίβυοι είναι αγανακτισμένοι από τα χρόνια συγκρούσεων και διαδηλώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες ζωής γίνονται από την Κυριακή κυρίως στην Τρίπολη, την έδρα της ΚΕΣ. Τα σοβαρότερα επεισόδια ξέσπασαν το πρώτο βράδυ, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ απροειδοποίητα για να διαλύσουν το πλήθος, τραυματίζοντας διαδηλωτές.

Σύμφωνα με την Αμνηστία, τα πυρά των ανδρών «με στολές παραλλαγής» ακούστηκαν περί τις 19:30 (τοπική ώρα· 20:30 ώρα Ελλάδας) και συνεχίζονταν ως τις 21:00 (22:00). Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τουλάχιστον έξι άνθρωποι απήχθησαν σε συνοικία της Τρίπολης που ελέγχει παραστρατιωτική οργάνωση που τυπικά αναφέρεται στο υπουργείο Εσωτερικών της ΚΕΣ, σύμφωνα με τη ΜΚΟ, που εδρεύει στο Λονδίνο. Το πού βρίσκονται παραμένει «άγνωστο». Αυτό «πρέπει να αποκαλυφθεί αμέσως» και όλοι «οι άνθρωποι που τέθηκαν υπό κράτηση πρέπει να απελευθερωθούν», τόνισε η αναπληρώτρια διευθύντρια του τμήματος της Αμνηστίας που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, τη Ντιάνα Ελτάχαουι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα