Κατάληψη ελληνικών τάνκερ στον Περσικό: Επιστρέφει ο Έλληνας ναυτικός του Delta Poseidon

Κατάληψη ελληνικών τάνκερ στον Περσικό: Επιστρέφει ο Έλληνας ναυτικός του Delta Poseidon
MarineTraffic.com / @Duygu Erel

Επαναπατρίζεται ο Έλληνας ναυτικός του Delta Poseidon μαζί με τους ακόμη 10 που κρατούνταν στο Ιράν για περισσότερους από τρεις μήνες.

Στην Ελλάδα επιστρέφει ο Έλληνας ανθυποπλοίαρχος του πλοίου Delta Poseidon, τρεις μήνες μετά την κατάληψη από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, μέσω ανάρτησής του στην οποία αναφέρει τα εξής: “Μετά από μακρά και συστηματική προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης, αναχώρησε ήδη για την Ελλάδα ο Έλληνας ναυτικός του πλοίου Delta Poseidon το οποίο, όπως είναι γνωστό, κρατείται παράνομα στο Ιράν. Καλή επιστροφή”.

Τα μέλη του πληρώματος του πλοίου θα αντικατασταθούν από άλλο πλήρωμα.

Το Delta Poseidon είναι ένα από τα δύο ελληνόκτητα τάνκερ που κρατούνται στο Ιράν από τους Φρουρούς της Επανάστασης εδώ και τρεις μήνες, από τον περασμένο Μάιο.

Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται μια μέρα μετά την ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ, σύμφωνα με την οποία επετεύχθη συμφωνία για την απελευθέρωση των ναυτικών τόσο από Delta Poseidon όσο και από το πλοίο Prudent Warrior.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα