Η λίστα του τρόμου

Η λίστα του τρόμου

Τα πιθανά σημεία τρομοκρατικής επίθεσης στην Ευρώπη, συγκεκριμενοποίησε το Αμερικανικό τηλεοπτικό Fox News, επικαλούμενο ανώτερες πηγές, μετά την ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσαν οι ΗΠΑ. Μεταξύ των στόχων ο Πύργος του Άιφελ, λιμάνια, αεροδρόμια και πολυτελή ξενοδοχεία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Ένα βήμα παραπάνω κάνει το Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News συγκεκριμενοποιώντας τους πιθανούς στόχους των τρομοκρατών στην Ευρώπη.

Το  Fox επικαλούμενο ανώτερες πηγές μεταδίδει ότι έχει περιέλθει στα χέρια των  δυτικών μυστικών υπηρεσιών ένας κατάλογος με τους πιθανούς στόχους των τρομοκρατών.

Στο κατάλογο αυτό πιθανά σημεία τρομοκρατικής επίθεσης είναι πύργος του Άιφελ στο Παρίσι, ο κεντρικός σταθμός του Βερολίνου, το πολυτελές ξενοδοχείο Άντλον, κοντά στην πύλη του Βραδεμβούργου, ο πύργος της τηλεόρασης στην Αλεξάντερπλατζ  καθώς και ο καθεδρικός ναός της Νοτρ-Νταμ στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο κατάλογος διοχετεύθηκε από έναν "γερμανο-πακιστανό υπήκοο, ο οποίος ανακρίνεται στην αμερικανική βάση Μπαγκράμ στο Αφγανιστάν".

Η λίστα του τρόμου

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ από τη πλευρά του όπως μεταδίδει το Fox δεν προσέφερε λεπτομέρειες σχετικά με τους στόχους και τις χώρες που θα μπορούσαν να κινδυνεύουν περισσότερο. Το μονό που τονίζει είναι ότι οι  Αμερικανοί θα πρέπει να είναι  προσεκτικοί όσο βρίσκονται κοντά σε λιμάνι, αεροδρόμια και άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νίκολ Τόμσον δήλωσε "Σε περίπτωση που οι Αμερικανοί επιλέξουν να ταξιδεύσουν στην Ευρώπη θα πρέπει να  προσέχουν όταν βρίσκονται κοντά σε εύκολους στόχους όπως είναι τα ξενοδοχεία".

Ο Νικ Σάριπο Εκπρόσωπος του προέδρου Ομπάμα στο Λευκό Οίκο τόνισε  "Οι τρέχουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αλ Κάιντα και οι συγγενικές της  οργανώσεις εξακολουθούν να σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν λάβει μέτρα για την προστασία τους από τρομοκρατικές επιθέσεις."

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το Fox, οι επιθέσεις θα είναι  ανάλογες με αυτές της Βομβάης, τον Νοέμβριο του 2008, όταν ισλαμιστές αντάρτες επιτέθηκαν ταυτόχρονα σε πολλούς στόχους, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 163 άνθρωποι.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, η Αμερικανίδα υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο τόνισε ενώπιον της Γερουσίας ότι οι χώρες της Δύσης απειλούνται από "αυξημένη δραστηριότητα" ισλαμιστικών εξτρεμιστικών ομάδων.

Το σχέδιο τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη αποκαλύφθηκε χάρη στη συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ, υπενθυμίζει  το Fox.

SHARE: