Καταλονία: Ο Πουτζντεμόν υπέγραψε έγγραφο για ανακήρυξη ανεξαρτησίας από την Ισπανία

Καταλονία: Ο Πουτζντεμόν υπέγραψε έγγραφο για ανακήρυξη ανεξαρτησίας από την Ισπανία
Catalan regional President Carles Puigdemont signs an independence declaration document after a parliamentary session in Barcelona, Spain, Tuesday, Oct. 10, 2017. Puigdemont says he has a mandate to declare independence for the northeastern region, but proposes waiting "a few weeks" in order to facilitate a dialogue. (AP Photo/Manu Fernandez) AP Photo/Manu Fernandez

Το έγγραφο δεν είναι σαφές αν έχει νομική ισχύ, ενώ ο ίδιος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η κήρυξη της ανεξαρτησίας θα αναβληθεί για λίγες εβδομάδες

Τον πρόεδρο της Καταλονίας στήριξαν στη συμβολική αυτή κίνηση και άλλοι πολιτικοί της ισπανικής επαρχίας.

«Η Καταλονία αποκαθιστά σήμερα την πλήρη κυριαρχία της» αναφέρει το έγγραφο με τίτλο: «διακήρυξη των αντιπροσώπων της Καταλονίας»

«Καλούμε όλα τα κράτη και τους διεθνείς οργανισμούς να αναγνωρίσουν την δημοκρατία της Καταλονίας ως ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος. Καλούμε την καταλανική κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να καταστήσει δυνατή και να εφαρμόσει πλήρως αυτή την ανακήρυξη ανεξαρτησίας και τα μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτό το νόμο μετάβασης που ιδρύει την Δημοκρατία».

Ο Πουτζντεμόν πρότεινε νωρίτερα σήμερα ενώπιον του κοινοβουλίου της επαρχίας να αναβληθεί η κήρυξη της ανεξαρτησίας προκειμένου να διεξαχθεί διάλογος.

Φωτό: AP Photo/Manu Fernandez

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα